Spør en ny elev om hva han syns om Østersund 

 

 

Å begynne på ny skole, kan være en skremmende opplevelse. Spesielt når klassen blir delt opp! Vi har spurt Mathias om hvordan det er å ha begynt på Östersund Ungdomsskole!

Skolestarten er det vi må spørre mest om! Med klassen oppdelt, kan det være vanskelig å få opprettholdt, eller fått nye venner! Heldigvis, er han flink nok sosialt til at skolestarten, og vennskapsbygningen gikk bra.

«Jeg syntes det var bra! Det var ikke noe spesielt problematisk og jeg fikk meg noen nye venner også!»

Ett problem som kan dannes når klassen blir brutt opp, og ny skole er innført, er leksene.  Noen syntes det er ett problem, noen syntes det er for lett. Mathias har ikke enda opplevd noe for tungt.

«Vi har ikke startet med lekser enda, men jeg tror det kommer til å bli greit! Timene så langt går ganske bra!»

Snakkenes om klassebrudd, er det litt skumle spørsmålet, om hvordan klassen ble, men det virket ikke som et problem.

«Klassen er helt prefekt, fikk beholde noen av de gamle vennene, og fikk meg en del nye! Miljøet er veldig bra, det er lite forsøpling, lite mobbing og mange kule folk her»

Men klassen bestemmer en stor del av skolen: Timene. Klassen kan enten ødelegge, eller fikse en time, og lærerne har ikke så mye kontroll over hva slags elever de får, og heldigvis, var Mathias heldig.

«Timene her har vært, og virker, veldig bra! Jeg har lært mye mer i matte, naturfag og samfunnsfag enn jeg gjorde på barneskolen! Det er så informativt!»

Og timene har mye å forklare, og man kommer til å få en favoritt-time! For Mathias, var det litt uklart. Han tenkte seg om en liten stund, og så seg om i rommet, før han endelig svarte, med et stort smil på ansiktet.

«Det er nødt til å være natur og miljø! Man kan være ute i naturen, og lære ting som man ikke ville i klasserommet! Og man kan fiske med klassen, noe som er skikkelig gøy!»

Men nå ser Mathias, og hele åttende klasse mot fremtiden, med tre nye skoleår i møte, kommer dette til å bli noen spennende år.

Forfatter: Marcus Skamsar

Del denne artikkelen på
Start chat
1
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat