Misliker du valgfaget? Prøv Medier og Informasjon!



 

Hei! Velkommen til dette reklamebaserte saksintervjuet med medlemmer av folkene fra Medier og Informasjon! Dette er en liten tekst med noens meninger om faget, og skal prøve å hjelpe deg finne et nytt valgfag om du ikke likte det du hadde fra før.

 

Vi skal få meningene til tre forskjellige personer. En som var meget interessert, en som er og var uinteressert og ikke hadde noe valg og en som er relativt nøytral. Først har vi Hannah Bekken Solberg I 8A, Markus Skamsar i 8E og Laurant Demolli 8E. Hannah var veldig entusiastisk til å starte opp med valgfaget. «Ja, det var førstevalget mitt. Jeg er veldig interessert i sånne datating, og tror det er noe for meg.» Markus var litt mindre entusiastisk, og mer eller mindre nøytral.

«Det var tredjevalget mitt. Å jobbe med informasjon på nettet er ikke noe særlig for meg.» Til sist har vi Laurant. Han har ikke noe interesse I faget, og ville helst hatt et annet. «Det var på tredje plass på lista mi. Jeg glemte å levere på tide»

 

Vi kan begynne med det enkle: Noen positive og negative sider ved medier og informasjon. Hannah og Markus forklarer at de selv syntes det er mye man kan ta med videre, og at det er ganske morsomt å få ordne å styre med redigerings program, og å lage film og videoer selv. Men på den andre siden av det, så har vi de negative sidene.

 

«Noen ganger er det litt vanskelige oppgaver hvor man må bruke lengre tid og spørre om hjelp, noe som leder til mer arbeid.» forklarer Hannah, mens Markus syntes det er litt mer negativt ved at folk kanskje ikke forstår hva han snakker om. «At kanskje, andre ikke forstår hva jeg mener når jeg snakker om ting i redigeringsprogrammet.»

Laurant, som ikke har noe interesse I faget, mener at det ikke er en eneste positiv side ved hele faget. «Det er ikke noen gode sider ved dette faget. Ikke for noen som meg I hvert fall» Det er noe vi kan utvide på. Hvem slags personer som passer best til valgfaget er ikke helt sikkert, men noe er de I hvert fall enige om. Man må kunne ha tålmodighet til å sitte stille og arbeide med noe som kan virke lite der og da, men kan bli ganske stort når man er ferdig, og like video/bilderedigering.

 

«Noen som liker data. Noen som liker å sitte stille med en oppgave hele tiden uten å ha mark i rumpa.» sier Hannah, mens Markus mener omtrent det samme. «Du må like videoredigering og kanskje tåle at det blir kjedelig.» mener Markus. Laurant mener at alt som er viktig er at man liker media og medier. «De som liker media og alt ved det.» Mener han.

 

Men et mer viktig spørsmål: Hvem passer best inn I faget?

«Folk som er urolige, som ikke liker å sitte stille hele tiden, og er negative til lengre oppgaver.» Sier Hannah om det, mens Laurant tok et mye enklere svar. «Ikke noen som meg» svarte han.

Det er tydelig at noen kommer til å like valgfaget mer enn andre. Og nå skal du få deres anbefalinger.

«Jeg anbefaler det for folk som virkelig, interesserer seg over data.» svarer Hannah, mens Laurant og Markus ikke ville anbefalt det til familie og venner, men kanskje til noen som bryr seg om data.

Så, noen nyttige ting å huske hvis du vurderer å ta dette neste år.

«Man må kunne bruke data, og vite hvordan man kommer seg på de forskjellige nettsidene, og kunne litt teknologi, men ikke like mye som på teknologi i praksis» mener Hannah og Markus.

«Innimellom kan det være et vanskelig fag. Lener litt på hva vi arbeider med.» sier Hannah. «Det KAN være et morsomt fag. Kommer an på hva vi jobber med.» sier Markus. Dette faget blir morsommere mens det blir vanskeligere.

 

Men, som alle vet, er et fag nesten ubrukelig hvis man har en lærer som er inkompetent. Så det etterlater spørsmålet. Er Ellen-Marie et bra valg som lærer I faget? «Ja. Hun er veldig flink.» «Ja, hun er flink.» «Ja. For hun passer på at folk ikke er på feil sider og driver med Andre ting»

Det virker som om noen er litt usikre om faget. Men det er tydelig hvem det er som burde vurdere det. Man er nødt til å like å jobbe på Internett i flere timer av gangen, og selv om fremgangen der og da kanskje er liten, blir det ferdig prosjektet noe større enn noe annet valgfag kunne gitt deg. Medier og informasjon åpner en helt annerledes måte å jobbe på, hvor prosjektene er større, men resultatene er like store.

 

Det var alt jeg har å si for i dag. Håper du vurderer «Medier og informasjon» som ditt nye valgfag neste år.

Forfatter: Marius Wallin Hagberg

Nein schweinhundt

Del denne artikkelen på
Start chat
1
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat