Trening – StyrkeStyrke er også viktig da det kommer til trening. Det beste er å bytte på hvilken måte du trener. For det første skal du helst ikke trene hardt mer enn 2-3 ganger i uka, og du trenger muskler i armer og mye mer, dette får du ikke av bare løping. Magestyrke er også bra hvis du vil bli tynn eller feks. få en six pack. Du får dette av løping, men du får det raskere og det blir bedre hvis du trener styrke også. For dere idrettsfolk skal dere helst trene styrke kanskje 2-3 ganger i uka i et par timer.

25-30 min styrke

Et bra alternativ for styrke er å trene efektiv styrke i 25-30 min kanskje 3-4 ganger i uka, og løper deg en tur, eller tar intervaller. Dette er et bra variert forhold mellom løping og styrke. Sett deg ned og lag en liste som innbærer feks.

  1. 20 push ups
  2. 50 sit ups
  3. 50 armhev
  4. 20 knebøy
  5. Planken 1×3    (Stå i planken 3 ganger i ett minutt om gangen)
  6. 30 Spensthopp

Det kan så klart hende at du må legge på noen ting, eller trekke fra noe. Ta tiden og prøv å havne innenfor 25-30 min. Dette gjør at du kommer i god form, samtidig som det ikke tar så lang og du får god tid til andre ting.

Styrke er veldig tungt, dette er en veldig stor grunn til at folk ikke liker å trene styrke og gjør alt for å slippe unna treningsøktene, men det som er, er at det er tungt da driver på og du vil bare gi opp, men da du er ferdig med å trene så er det en god følelse. Og man vet man kan være stolt av sin egen presentasjon.

Det er mange forskjellige måter, og du kan sette opp ditt eget styrkeprogram som du selv bestemmer hvor mange dager du skal trene og hvor lenge en treningsøkt varer. Prøv å få med styrke i treningen din, for dette er like viktig som løping.

Trening er veldig viktig. Trener man ikke får man dårlig helse, og dette kan gå for langt. Det er også bra å trene for elever, hvis de har en prøve de må pugge til eller noe i den sammenhengen. Hvis man sitter hjemme og øver, så klarer du å fokusere mer etter du har tatt en treningsøkt. Til og med en enkel joggetur på 15- 20 min hjelper!

 

(TIPS! Gjerne benytt deg av serien YT fra tine. Dette er en bra variasjon med energibarer, yoghurt og drikke som du skal ta før, midt i, eller etter treningen. Dette hjelper deg med å prestere bedre og hjelper kroppen med å kjøle seg ned etter en treningsøkt. Les mer på nettsiden her: http://www.tine.no/produkter/treningsmat-og-drikke og på http://yt.no/)

Forfatter: Malene

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat