Reisedestinasjon: SloveniaSommerferien begynner å nærme seg, været blir (forhåpentligvis) varmere, vannet blir badeklart og alle putter solbriller på. Mange pleier å reise i sommerferien, til forskjellige steder rundt om i verden. Noen har reist verden rundt, mens andre har bare holdt seg til Norge. Uansett hvilken type akkurat du er, kan det hende reisedestinasjonen Slovenia faller i smak. Landet har vakker natur, rikt dyreliv og strekker seg mot alpene og selvfølgelig andre fjell, som gjør landet til en attraktiv plass for deg som liker å bevege deg opp i høyden.

KOP_01

Slovenia har også fått en del innflytelse fra nabolandene når det kommer til matkultur. Landet har for eksempel 40 000 vinprodusenter som har blitt inspirert av andre lands vinproduksjon.

looking-across-lake-bohinj

Reisedestinasjonen Slovenia har i seg selv mange perler, med det altså flotte steder. Et slikt sted er Bohinj. Midt i byen ligger Bohinj Lake som er et vakkert og fredet område. Innsjøen i seg selv har deilig temperatur, klart vann og ikke minst nydelige sandstrender. Noe som preger Bohinj er salget av lokal mat slik som brødbakst og andre varer. I Bohinj er det rom for mange aktiviteter slik som rafting, fjellklatring og sykling. Det er noe turisme der, men still et drøss med aktiviteter å gjøre.

koper1

Koper er enda en vakker, mer urban reisedestinasjon som er en av de største havnekommunene i slovenia. Den har flott beliggenhet ved kysten og gammeldagse gater som virkelig får fram en koselig følelse. Denne byen ligger også nær Trieste, som er enda en havneby. Denne destinasjonen passer for de som liker sjøen, men ikke minst det brede utvalget av sjømat som tilbys.

ljubljana

Ljubljana er hovedstaden i Slovenia og beliggenheten er rett imellom alpene og middelhavet. Inbyggertallet ligger på litt over 260 000 mennesker og dette er definitivt noe urbant Slovenia har å tilby. Selvfølgelig er det mer landlige steder slik som Trenta. Byen ligger veldig sentralt i landet og har historie helt tilbake til 15 år E.K.

 

Nå har du vel kanskje en idè om hvor du kan dra hvis du skal til Slovenia? Det er bare å reise!

Forfatter: Techi

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat