Therese Johaug, dømt og berømt  For bare noen måneder siden, fikk hele Norges befolkning vite at langrennsstjerna Therese Johaug ble testa positivt på dopingtest. Det har vært en lang og tøff prosess, selvfølgelig for Therese selv, men også for tilhengerne. Det har vært mye meninger, og folk har utrykket seg med både positiv støtte og negative kommentarer. Dommerne må gi et svar, men hva ville befolkningen gjort. Hva mener seerne om saken. 

Av: Emilie Teig og Sondre Sagen

Er Therese skyldig?

Under pressekonferansen på Ullevaal, bare timer etter hun ble tatt for doping, fortalte en tårevåt Therese at hun var uskyldig. Hun forteller at hun hadde spurt flere ganger om kremen hun skulle ha til leppene sine sto på dopinglistene. Selv sier hun at hun hadde all grunn til å stole på landslagslegen, men er det hun sier godt nok for dommerne? Kun 22 prosent  av befolkningen i en undersøkelse som er tatt mener at Johaug er helt uskyldig i saken.

«Johaug har juridisk sett ansvaret»

Vi har valgt å spørre Anniken Berger om hva hun mener. Anniken er 15år og driver selv aktivt med langrenn. «Jeg synes det er dumt at Therese har kommet i denne situasjonen, men hun er ikke helt uskyldig». Det viser seg at tilhengerne er delt i to. Ca halvparten mener at Johaug er skyldig og den andre halvparten mener hun er uskyldig. «Johaug har juridisk sett et eget ansvar for hva hun får i seg og burde sjekket opp denne kremen selv», sier Anniken. Hva hadde Norge sagt om dette var en utenlandsk utøver? Anniken som selv er stor fan av Therese mener at hun burde få like streng straff som enhver annen utøver.

Johaugs tilhengere er uenig

Kort tid etter at Therese blir tatt i doping legger in fact ut en undersøkelse for VG om hvor vidt tilhengerne tror på Therese. Det viser seg at hele 22,3 % mener hun har fullt ansvar for dette selv, og 40,8 % mener hun har mer eller mindre alt ansvar selv. Therese sier at hun ikke merker dette, og at hun stort sett blir møtt med støtte og positive kommentarer.  Undersøkelsen hadde også spørsmål om tilliten til Johaug var svekket og da svarte de fleste at tilliten i liten grad var påvirket av dette. Befolkningen tror også at skistjerna kommer tilbake som verdens beste langrennsløper.

Forfatter: Emilie Teig

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat