Spørsmålspalte: Hvordan få bedre selvtillitt?«Hvordan få bedre selvtillit?»
-Elev, 8b

Det er selvfølgelig mange forskjellige metoder for å få deg til å føle deg bedre om deg selv. Enten det er av andres ubevisste påvirknigskraft eller et bevisst valg fra din side. Med tanke på formuleringa av dette spørsmålet, regner jeg med at det er noe du ønsker å endre med måten du ser deg selv på.

Det beste rådet jeg har å gi til alle som sliter med dårlig selvtillit er å prøve å akseptere. Omfavn det ved deg selv som du ikke liker, og gjør det om til noe som gjør deg sterk. Hvis du ikke er fornøyd med magen din, gjør det klart at du har ikke en fin mage, slik som alle forventer, men det er helt okay. Hvis du selv sørger for å legge merke til og utpeke tingene ved deg selv, så gir du ikke andre sjansen til å bruke det mot deg. Sett deg selv i ansvar for hva folk får vite om deg og ikke, og hold fast ved at dine meninger om deg selv er mye viktigere enn hva andre synes.

Hvis det rett og slett er at du ikke tør å stå fram og bare være, ikke at du ikke liker deler av deg selv, så er det lureste å bare late som. Lat som om du er den beste og den smarteste, den med best reflekterte meninger og snilleste motiver. Hvis du prøver å tenke på den måten du tenker at er sånn du vil være, lurer du etterhvert deg selv til å bli sånn. Ikke mist deg selv underveis, for sannsynligheten er stor for atheart-741500_640 du har kvaliteter du vil ha bruk for senere også. Bare prøv å gjøre noe du ikke selv forventer at du klarer, men har lyst til. Du vil snart se at etterhvert som du gjør deg selv mer tilgjengelig, vil det begynne å komme mer naturlig. Erfaring er nøkkelen, følg etter impulsene dine, og bare «go for it». Man angrer mer på det man ikke gjør, enn det man gjør.

Selvtillit går over mange stadier og deler av deg. Og jeg vet ikke helt hva du som stilte dette spørsmålet siktet til, men i bunn og grunn er det bare å tro på deg selv som kan få alt til å snu. Du kan klare alt, jeg tror på deg jeg også!

Hilsen oss i redaksjonen 🙂

Forfatter: RuthElise

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat