Sikret seg både NM-gull og sammenlagtseieren i norgescupen buldringPå Østersund Ungdomskole har vi en nybakt vinner av NM-gull i buldring. I for et par helger siden sikret Lisa-Marie Kvandahl seg både NM-gull og sammenlagtseieren  i norgescupen i buldring. Nå håper hun å gjøre det samme i tauklatring, noe som er et av hennes høyeste mål.

14-åringen ble tidligere i høst nordisk mester i tauklatring og tok en sterk niendeplass i europacupen i Stavanger. Nå venter hun i spenning til norgescupkonkurransen i tauklatring i Fredrikstad den 9. november. Som følger henne til NM og norgescupfinalen i Molde, den 23. november.

Går over til tauklatring

Etter å ha trent mye i buldreveggen de siste ukene, er hun endelig ferdig. Nå går treningen over til trening i tauklarting, fram mot de neste konkurransene i november. Dette er noe hun ser veldig mye fram til. La oss be og håpe på at hun vinner seieren i tauklatring og.

30dagLisaMarieKvan_5159338aLisa-Marie Kvandahl møter oss i Amfiet for et lite seiersintervju.

Startet som syvåring

Hun forteller oss at klatring er mer utfordrende og morsomt enn andre sport og at det er derfor hun startet å klarte i en tidlig alder. Hun hadde akkurat fyllt 7 år gammel, når hun startet å klarte. Det vil si at hun har klatret i 7 år nå. 14′ åringen forteller at hun trener 4-7 ganger i uken. Hun legger også til at lite av tiden hennes går til skole, og andre hjemmearbeid.

Hannah som forbilde

Helt siden hun var liten, har Hannah Midtbø vært hennes forbilde. Det er hun nå også, legger hun til. Hun ble glad og forteller at det var morsomt å få vite at hun hadde vunnet i NM. Det var hennes høyeste mål, og hun hadde trent lenge til det.

Det siste hun fortalte oss før henne dro tilbake, var at de gjør det samme på hver trening. Først oppvarming i noe som de kalles ‘barnevegg’ etterfulgt av hard trening i en vanlig klatrevegg.

Forfatter: Somera Batol

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat