Medier og Kommunikasjon – Lillestrøm, Sørumsand og Mailand 

Medier og kommunikasjon er en veldig populær linje på videregående skole, men samtidig så er det mange som er usikre på om de vil gå der. Det er ikke alle som tenker at de kommer til å lykkes eller har det gøy der, mange sliter også med å finne ut hvilken skole de skal velge, så jeg har inytervjuet 2 elever fra MK linja på Lillestrøm, Sørumsand og Mailand og på Lillestrøm har jeg også intervjuet en lærer. MK (Medier og kommunikasjon) er en skole for elever som er glad i å ta bilder, drive med bilder og web design. Media og kommunikasjon går ut på å kunne bli kunnskapsrik, få inspirasjon og være kreativ. kanskje MK er noe for deg, les og se! 🙂 Og vil du vite enda mer, les mer om linjen her: http://www.vilbli.no/?Side=1.0&Kurs=&Program=V.MK

mk 1

 

 

Først får dere litt informasjon om hvordan det er på Lillestrøm videregående skole. Lillestrøm vgs ble åpnet i 1951. Elevenes navn er Sondre og Stine som går andreåret på media og kommunikasjon. Læreren vet jeg ikke så mye om før jeg har intervjuet han, men hørt han er veldig populær blant elevene.

mk  - Lillestrøm

Lillestrøm videregående

Her er et lite sammendrag av det læreren Stian fortalte meg:

Stian: Det er ganske fint her på Media og Kommunikasjon, veldig flinke og snille elever som jobber hardt, men er i blant er veldig urolige. Jeg visste ikke at jeg skulle bli lærer sier han. Det var faktisk tilfeldig at jeg ble lærer her, jeg fikk et tilbud via bekjente at det var en ledig jobb her. Så jeg fant ut at det er hyggelig å være lærer, og morsomt, og Lillestrøm er en ganske fin skole.  Jeg har studert litt fag fra universitetet, litt historie og litt sosiallogikk. I tillegg har jeg bachelor i fotografi og praktisk pedagogisk.

-Det er veldig morsomt å gå på Media og kommunikasjon sier Sondre. Vi gjør masse ting jeg liker og og som ikke gjør skoledagen så kjedelig. Nivået er noe du kommer til å merke forskjell på da du starter på videregående skole, det er en vanskelig skole å komme inn på og du må stå på, men det er veldig kult!

– Det er veldig gøy! Sier Stine. Vi gjør mye forskjellig! Vi sitter ofte på macene våres og gjør forskjellige ting som å lage egen nettside osv. Flere ganger sitter vi i timen og sminker oss og ordner oss og gjør oss klare til photoshoot! Etter photoshooten redigerer vi bilder osv.. Det er så mye kult å gjøre! Den største forskjellen mellom ungdomsskolen er at man kan være seg selv! Man føler seg mye friere til å ha på hva man vil og gjøre hva man vil. Man føler seg også mye mer ansvarlig, siden man må ta vare på kort for å komme inn i klasserommet. Dette er mye mer positivt og jeg anbefaler alle som har denne interressen å søke!

lillestrøm - sondre1000016_10201277490073515_1812353470_n

 

Sørumsand åpnet i 1929 og har ca. 500 elever. Her har jeg intervjuet 2 elever som heter Henrik og Toril. Henrik er 2. års student, og Tori er 1. år student, og de har fortalt meg hvordan det er på skolen.

mk - sørumsand logo mk - sørumsand bygg

Vi trives på skolen og det er fint å gå her. Det dumme er at det er veldig slapt her på skolen, og lærerene er veldig late. Snittet på skolen er utrolig lavt. Det varierer litt fra år til år, men er som regel ikke høyt. Mange av elevene som går på skolen mangler interessen for faget, og er generelt late. Dette er veldig dumt, det er så klart mange gode elever der, men ikke nok. Dette er veldig dårlig synes vi.

Alt vi gjør her på skolen er media-relatert, og vi får en god del oppgaver, så får vi beskjed om å løse oppgavene. Dette hadde vært bra, men dessverre er disse oppgavene ment for de ikke fullt så smarte. Vi anbefaler dette faget for de som er interessert i dette faget og virkelig vil lære om det. Hvis du er veldig god før du starter så er det ikke så veldig gøy, men hvis du vil lære litt om det, så anbefaler vi det. Du møter mange nye og spennende folk i tillegg.

Vi ville ikke ha byttet skole nei, det er veldig kult selvom det er slapt. Den eneste muligheten for at vi hadde byttet, er hvis det var en

skole med mer utfordringer.

 

1404778_778622072154892_1940030229_o

IMG_0634

 

 

 

Til sist har vi skolen Mailand. Den åpnet bare for 5 år siden. Det er nå over 700 elever på denne skolen. Jeg har intervjuet elevene Susanne og Emilie. Begge 2 går andre året på skolen.

mk - mailand 1mk - mailand 2

Dette er hva Susanne fortalte meg:

– Å gå på media er for det meste bare lek synes jeg. Vi driver med noe vi liker, og det gjør skoledagene mye bedre og man ser fram til å dra på skolen. På skolen unntatt Norsk og Engelsk så gjør vi mye forskjellig som å ta film, lage reportasjer, filmer og plakater. Vi gjør noe forskjellig hver dag som ikke gjør skoledagene så ensformige.

-Den største forskjellen på videregående, enn på ungdomsskolen er at man føler seg mye mer moden. Man har mye å lære, men man er mye mer ansvarlig. Man får også mange nye venner og skaper en liten gjeng, som jeg synes gjør at det er morsomt å gå på skolen. Jeg synes at ungdomsskolen var veldig kjedelig fordi alle dagene var like, mens vgs er noe for seg selv.

– Da jeg søkte på mailand fikk jeg beskjed om at snittet måtte være minst 4,5 for å komme inn, men folk med 3,5 i snitt kom inn på skolen og så det sier litt. Jeg mener at mailand er litt overvudert siden skolen er så ny og så stor og det er mange elever der. De prøver å gi plass til alle som søker, og har du bra snitt så er det en fordel. Grunnen til at jeg bestemte meg for å gå på Mailand var fordi det det virket som en bra skole med bra miljø. Det foregår ikke noe mobbing, og man kan drive med egne ting, uten at alle andre bryr seg. Det er rett og slett en veldig bra skole med gode lærere og godt læringsmiljø. Jeg anbefaler alle som har kreativitet i kroppen sin til å søke på MK, fordi der får du bruk for den. Å gå på skolen der er et lite pluss siden det er veldig fint der, men jeg tror du kan få de samme mulighetene på andre skoler også.

Emilie:

– Det er veldig gøy å gå på MK. Jeg har lært veldig mye nytt og morsomt som jeg kommer til å ha glede av og huske lenge. Vi får lære mye forskjellig der som at vi lærer hvordan vi skal bruke speilreflekskameraer med manuelle innstillinger og redigere de i Photoshop. Vi lager også kortfilmer og reportasjer, vi skriver mange forskjellige analyser og artikler og jobber en del med lyd og radio. Vi jobber også en del med design og mye grafisk i tillegg til vanlige fag.

– Den største forskjellen mellom ungdomsskolen og videregående er at det blir stilt høyere krav og samtidig får vi mye mer frihet og bestemme hvordan vi skal jobbe. Vi må også jobbe mye hardere for gode karakter, men det blir mye morsommere å jobbe med det, siden vi har fått valgt hvilken linje vi skal gå på og gjøre noe vi er interessert i. Det er veldig opp og ned da det kommer til snitt. Da jeg søkte var det ikke altfor høyt.

– Grunnen til at jeg valgte Mailand, var fordi den er veldig ny, og jeg ville gå på MK fordi de har mye nyere utstyr og finere lokaler. Jeg var litt usikker om jeg ville gå på Mailand siden jeg hadde hørt mye forskjellig, men etter jeg var på besøk på kvelden, fikk litt informasjon om MK og hadde en liten omvisning, visste jeg at jeg ville gå der. Jeg anbefaler MK og Mailand til alle! MK for de som liker å ta bilder, jobbe grafisk, lage filmer, skrive og har lyst til å jobbe med noe innenfor media. Mailand er en kjempebra skole med mange engasjerte elever og lærere!

mk - mailand - susanne603990_454022791314782_591087837_nSusanne og Emilie

 

 

 

Forfatter: Malene

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat