Idrettslinjen på vgs, er dette noe for deg??Idrettslinjen på videregående skole er en veldig populær linje. Her får ungdommer trene og ha det gøy. Dette er et lite avbrekk fra de vanlige og ofte ensformige skoledagene. Jeg har fått intervjuet 1 elev fra lørenskog og en fra Rælingen. Hvis du er usikker på om du vil velge å gå idrett, så får du mer informasjon nå som kan kanskje kan gjøre valget litt lettere.

Hvis du velger idrett i videregående, har du 2 valg. Du kan velge mellom breddeidrett og toppidrett.

Toppidrett: Da velger du en spesiell sport, som feks. håndball eller fotball. Du trener ofte ikke noe annet enn denne sporten. Mange går denne linjen for å lykkes som en profosjonell idrettutøver en dag. Dette betyr da at du forbedrer deg innen en sport.

Breddeidrett: Her gjør du masse forskjellig. En time skal dere klatre, en annen time spiller dere basketball osv. Bare fordi man ikke forbedrer seg innen 1 sport, kan man forsatt bli profosjonell idrettsutøver ved å gå på breddeidrett.

Skolene i Akershus som har idrett som en linje er:

Lørenskog vgs:

v02_0B1B0C4987F037DCF50199299B4323A1

Adressen til Lørenskog vgs er: Sykehusveien 11, 1474 Nordbyhagen. Skolen har 4 utdanningsprogram: Idrettsfag, Mat – og resturantfag, Design og håndverk og studiespesialisering. Atle Solberg Berland er rektoren på skolen. Her er noen nettsider du kan besøke for mer informsajon om skolen og toppidrett.

http://www.lorenskog.vgs.no/

http://www.vilbli.no/?Fylke=2&Program=V.SS&Side=Skole&Adr=8048

http://utdanning.no/org/vilbli_no_adr_8048

Rælingen:

81900-7a06022354735bbc50630ca312b52161

Rælingen sin adresse er: Bjørnholthagan 8, 2008 Fjerdingby. Skolen har ca. 600 elever og tilbyr disse fagene: Elektrofag, idrettsfag, studiespesialisering og service og samferdsel. Her kan du lese mer om idrettsfag og Rælingen vgs:

http://www.raelingen.vgs.no/

http://utdanning.no/org/vilbli_no_adr_3448

http://www.vilbli.no/?Adr=3448&Side=Skole&Fylke=2

Eidsvoll vgs:

Eidsvoll har skoleplass til 720 elever og tilbyr 7 utdanningsprogram: Bygg- og anleggsteknikk, Helse- og oppvekstfag, elektrofag, idrettsfag, service og samferdsel, studiespesialisering og teknikk og industriell produksjon. Adressen er: Jon Sørensens vei 8, 2080 Eidsvoll. Du kan lese mer om toppidrett og skolen her:

http://www.eidsvoll.vgs.no/

http://utdanning.no/org/vilbli_no_adr_8051

http://www.vilbli.no/?Adr=8051&Side=Skole&Fylke=2

Hvam vgs:

Adressen til Hvam vgs er: 2165 Hvam. Skolen tilbyr disse fagene: Medier og kommunikasjon, idrettsfag og naturbruk. Hvam er norges største skole innen naturbruk. Les mer om skolen og idrettsfag her:

http://www.hvam.vgs.no/

http://utdanning.no/org/vilbli_no_adr_6561

http://www.vilbli.no/?Adr=6561&Side=Skole&Forside=Radgiver&Fylke=2

Nannestad vgs:

Rektoren på skolen er Per Bjarne Elle og adressen til skolen er: Smedstuevegen 2. Skolen har ca. 720 elever og tilbyr disse fagene: Helse- og oppvekst fag, idrettsfag, medier og kommunikasjon, mat- og resturantfag, service og samferdsel og studiespesialisering. Her kan du lese mer om idrettsfag og skolen:

http://www.nannestad.vgs.no/

http://www.vilbli.no/?Adr=201421&Side=Skole&Fylke=2

http://utdanning.no/org/vilbli_no_adr_201421

Nes vgs:

Adressen er kjuushagen 3, 2150 Årnes og rektoren er: Anna Helen Teien. Skolen tilbyr disse fagene: Design og håndværk, elektrofag, medier og kommunikasjon, studiespesialisering, idrettsfag, helse- og sosialfag og bygg- og anleggsteknikk.  Les mer om idrettsfag og om skolen her:

http://www.nes.vgs.no/

http://www.vilbli.no/?Adr=8054&Side=Skole&Fylke=2

http://utdanning.no/org/vilbli_no_adr_8054

Bjørkelangen:

Bjørkelangen tilbyr disse fagene: Studiespesialisering, service og samferdsel, design og håndverk, helse- og sosialfag, teknikk og industriell produksjon, elektrofag og idrett. Skolen har et veldig godt rykte, som feks. skolen har et bra elevråd.

Les mer her: http://www.bjorkelangen.vgs.no/

http://www.vilbli.no/?Adr=8044&Side=Skole&Fylke=2

http://utdanning.no/org/vilbli_no_adr_8044

 

Intervjuer

Fra Lørenskog har jeg intervjuet en jente som heter Marthe, og som går 2.året på toppidrett. Hun har bestemt seg for å bli bedre innen håndball.

«Turene hjelper oss med å styrke bond»

– Jeg går på Lørenskog vgs, på toppidrett og har valgt å spesialisere meg i håndball. Det er veldig gøy her! Vi lærer hvordan det er å leve som en toppidrettsutøver, kombinasjon mellom trening og skole. Vi lærer mye om kosthold, skader, muskler og om hvordan vi kan bli gode trenere for andre. Hvert halvår drar vi på en ukestur med klassen, noe som forsterker miljøet veldig. Idrettslinja har ofte det beste miljøet som har mye med at turene, hjelper oss med og styrke bond. I uka har vi 35 timer med fag, og 15 av disse timene går til trening. Jeg trener også 1-2 ganger om dagen, som betyr at med treningen på skolen, trener jeg 3-4 ganger hver dag. Å gå på idrettslinja er de morsomste årene jeg har hatt. Den største forskjellen mellom vgs og ungdomsskolen, er at det er ikke noe særlig lekser. Det er opp til deg hvor mye du vil lese osv. Lærerene gir deg beskjed om prøver, og da er det din jobb og passe på at du er forbredt.

«Jeg vil ha en aktiv hverdag»

– Jeg anbefaler definitivt idrettslinja til andre! Hvis man vil ha studiekompentanse og vil ha en aktiv hverdag, passer denne linja perfekt. Du trenger ikke å trene på egenhånd, som gjør det lettere og holde seg i form. Grunnen til at jeg går idrett, er fordi jeg vil bli fysioterapaut. Jeg lærer om musklene i kroppen og holder meg i form!

1616710_524715600960997_793234840_n

– Her er klassen på fjelltur. Bildet er tatt på sortningshuet, som er norges 7′ende høye fjell. Denne turen varte i 4 dager. Dag en gikk til å finne et sted å campe i telt, dag to gikk vi denne, dag tre gikk vi besseggen, dag fire pakket vi og dro hjem. Dette er de beste opplevelsene jeg har hatt! Du lærer deg samarbeidet og å oppleve de fineste ting, med en fantastisk klasse! Anbefaler Idrett til alle!

577956_244387918993768_1048665891_nMarthe

 

Den andre personen jeg har intervjuet heter Sander, og går 2. året på breddeidrett på Rælingen.

«Turene er definitivt høydepunktet»

– Jeg går på Rælingen vgs, på breddeidrett. Det er kjempefint på skolen og en bra linje. Hvert halvår er vi på en klassetur i en uke. Dette er kjempegøy, og i år skal vi til Trysil. Da skal vi stå på slalom. Det er veldig gøy på skolen for man holder seg i form, og i pausene våres arrangeres det ofte aktiviteter, som fotball, basketball osv. Vi trener 3-4 ganger i uka. Hver treningsøkt er på en halvannen time. I blant kan vi få hjemmelekser om å trene. Er ikke så veldig ofte, men kommer ofte ann på lærerene. Turene er definitivt høydepunktet. Jeg synes at de som går idrett er mye mer sosiale, og man får et godt miljø.

«Dagene er ikke så ensformige»

– Den største forskjellen mellom vgs og ungdomsskolen, er at du ikke er så mye sammen med de fra nærmiljøet ditt. Du møter mange nye venner. Det er også mye mer voksent system, og mer slit. Grunnen til at jeg går idrett, er fordi jeg vil ha generell studiekompentanse, og jeg vil ha en aktiv hverdag. Grunnen til at jeg valgte breddeidrett, er fordi jeg vil gå gjennom forskjelle ting, ikke bare 1 ting, som feks. fotball. Dagene er ikke så ensformige. Det er veldig mye ballsport, som håndball, fotball, basketball, volleyball osv. Det er også svømming, utholdenhet og styrke. Jeg anbefaler linja til alle som vil være i fysisk form og få genrell studiekompentanse.

1011911_597083373646192_216267140_nSander

Forfatter: Malene

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat