Jan Steneruds plakettJan Stenerud er født 26. november 1942 i Fetsund og foreldrene Klara og Johan Stenerud visste tidlig at han skulle bli en idrettsmann, han startet som skihopper, men ble fotballspiller som 23 åring når han kom til universitetet i USA.  Han dro til Amerika som student på 1960-tallet.

IMG_1653

 

 

Første, rene Kicker

Jan Stenerud ble en profesjonell utøver av amerikansk fotball. Han spilte for Kansas City Chiefs i American Football League og for Green Bay Packers og Minnesota Vikings i National Football League. Stenerud var den første profesjonelle fotballspilleren som utelukkende ble brukt som kicker, på grunn av hans utrolige presisjon med skuddfoten.

 

 

 

IMG_1650

Avdukingen av plakett ble markert med sang fra eleve

Plass i Hall of Fame

Han startet som fotballspiller 1967 i Kansas City Chiefs. Han vant Super Bowl i 1970, 1971 og 1975 med Kansas City Chiefs, han vant for siste gang i 1984 med Minnesota Vikings. Han har til sammen scoret 1699 poeng i NFL. Han ble valgt inn i NFL Hall of Fame i 1991. Han var den første utlendingen som ble valgt inn i Hall of Fame. Han blir også regnet som en av de beste kickerne gjennom tidene. Han er æresmedlem i Lillestrøm Starfighters, som er Lillestrøms amerikanske fotballklubb.

Sparket så langt at han laget en ny standard på banene

I Norge, Sverige og Danmark så finnes det et stipend som heter Jan Steneruds stipend. Dette gir unge spillere en sjanse til å dra til Amerika for å spille amerikansk fotball.  På grunn av han sparket han så langt at ble avsparket flyttet 5 meter lenger bak.

IMG_1646

Forfatter: sife

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat