Hvordan takle stress på skolen; tips til effektivt arbeid!Er du en av dem som opplstressever mye stress på skolen? Føles det ut som om det bare pøser på med arbeid?

Fremføringer, innleveringer, prøver og karakterer er i vente. For mange høres dette skremmende ut, og hjernen setter seg automatisk i arbeidsmodus. Du har to fremføringer på mandag, og plutselig kommer du på matteprøven på onsdag du må øve til. Hva prioriterer du først? Er det greit at unge må bruke helga på skolearbeid? Noen er enige, andre uenige. I denne artikkelen kan du lese om noen måter som kan hjelpe deg med å stresse ned og muligens få gjort arbeidet mer effektivt.

________________________________________________________________________________

Studieteknikker

Mye av stresset rundt skolen kommer med alle de oppgavene som skal leveres, alle leksene som skal gjøres osv. En metode å takle dette på er å bruke ulike studieteknikker som faktisk kan gjøre det mer effektivt når du jobber. Ja – det kan høres uinteressant ut, men det å jobbe på riktig måte vil ha positive virkninger på både dine resultater og ditt stressnivå. Lengre ned i artikkelen kan du lese om 10 tips som kan hjelpe deg med å gjøre ditt skolearbeid mer effektivt.

  1. Få nok søvn

Pass på at du får nok søvn hver dag. For lite søvn gir deg konsentrasjonsvansker, og lite motivasjon til utføre skolearbeid. Ungdom trenger ca. 7-9 timer søvn hver dag, så dropp bruken av digitale gjenstander som f.eks. pc og mobil før leggetid. Flere og flere tar på seg denne dårlige vanen, og studier beviser at lyset fra telefonen lurer hjernen til å tro at det er dagtid, som da forsinkes prosessen med å falle i søvn.

  1. Spis næringsrik mat – drikk mye vann

Mat og drikke er like viktig som søvn. Det er viktig at du tar til deg vann og sunn mat når du skal jMatpakkeplakatobbe med skolearbeid. Vann og næringsrik mat gjør deg klar i hodet, og så lenge du er fast bestemt på å gjøre en innsats, vil konsentrasjonen være på topp. Selv om det frister med en sjokolade – la den ligge i kjøleskapet. Når du spiser søtsaker, får du i deg tomme kalorier som gir deg en falsk metthetsfølelse. Du føler deg mett, og de tomme kaloriene tar plassen til den mer næringsrike maten du kunne ha spist istedenfor godterier. I ca. 10-20 minutter får du et sukker-kick, og brått blir du sliten og trøtt. Utmattelse og skolearbeid passer ikke bra sammen.

  1. Lag deg en arbeidsplan

Arbeidet hoper seg ofte opp hvis man ikke får struktur på når og hvordan man skal gjøre arbeidet. En arbeidsplan kan være grei å ha fordi du kan sette deg ned, tenke over hva du har av oppgaver og lage en plan for uka. Så tilslutt, er det bare innsatsen DIN som teller; For når det står på planen at du skal gjøre en oppgave den dagen, så SKAL du gjøre den. 15201_Stress-person

  1. Ikke utsett

Den største årsaken til stress og at du føler det er for mange oppgaver, er fordi man ofte utsetter jobbingen. Som det ble nevnt over, resulterer bare det at du utsetter med at arbeidet hoper seg opp. Lettere sagt: Ingenting løser seg ved å ta ferie fem dager i uken!

  1. Jevn repetisjon

En ting som mange sliter med rundt prøver og slik, er det å faktisk gå gjennom stoffet før det bare er en dag igjen til prøven. Et eksempel er en tentamen; det skumleste du kan gjøre er å starte øvingen til tentamen dagen før du skal ta den. Jevn repetisjon av stoffet du får på prøven resulterer i at du husker og lærer det bedre. Lag deg en plan som du begynner på noen uker før tentamen, og FØLG den!

  1. Bra nok er bra nokmeaning-of-vault-boy-thumbs-up-jpg

Det er viktig å ha tro på seg selv. Ikke sett for høye krav til deg selv. Det er greit å ha mål du vil oppnå, men ikke tvil hvis du får en sterk femmer istedenfor en sekser. Så lenge du gjør en innsats og er motivert til å utføre skolearbeid, kan du ikke klage. Bra nok er bra nok!

  1. Få hjelp av andre

Noen ganger kan det være lurt å få litt hjelp av andre. Er det vanskelig med skolearbeidet? Spør en venn om hjelp, drøft og motiver hverandre til å jobbe med oppgaven osv. Det er en fordel å være selvstendig, men noen ganger trenger man akkurat det motsatte! Du kan alltid lære noe av andre, for selv om du skulle likt å tro det så vet man aldri alt. Vi må ikke glemme at andre selvfølgelig kan lære av deg og. Del kunnskapen!pause

  1. Ta fri!

Det viktigste med arbeidet er å ta pauser innimellom. En økt på flere timer er bevist å være mindre effektiv enn små økter med pauser. Sett deg ned, bestem hvor lenge du skal jobbe før du tar pause og hvor lenge pausen skal være. Å anstrenge hjernen for mye er jo ikke bra! I tillegg til dette er det også viktig å gjøre litt morsomme ting i hverdagen, som i utgangspunktet ikke har noe med skole å gjøre. Selv om skole kanskje er viktig, har du et annet liv du må leve å. Så ta pauser, ta fri og ha det gøy innimellom!

________________________________________________________________________________

If you are not willing to learn,

no one can help you.

If you are determined to learn,

no one can stop you!

________________________________________________________________________________

Lykke til med arbeidet og tiden framover,

hilsen oss i ℜedaksjonen!

________________________________________________________________________________

.

Forfatter: Techi

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat