Hockey i NorgeHockey i Norge er ganske populært for både gutter og jenter. Bor du i Romeriket og vil starte på Hockey finnes det mange muligheter. Både ganske nærme og et like stykke unna!

 

Jentelag i Norge er det ikke så mange av, men de som er får være med å spille cupper i andre land og i Norge. Norges største jentehockeylag er på Jordal i Oslo, der Vålerenga spiller, men dette laget heter ikke Vålerenga men Jordal 1 og Jordal 2. Det er altså to jentehockeylag i Oslo på Jordal.  Det finnes ikke lag for alle aldere for jenter. På de hockeylagene for jenter på Jordal, er det  blanda aldere i lagene. Dette laget når langt i serier og spiller bra på kamper. Jordal har et damehockeylag som kommer langt i NM hvert år.

NM+damehockey+1

Bildetekst: Her er damehockey laget til Jordal.

Guttelag i Norge derimot finnes det mange av! Det er veldig mange gutter i Norge som er interresert i hockey. I Norge finnes det hockeylag for alle aldere til gutter. Blandt annet på Jordal har de hockeylag for gutter i alle aldere. Vålerenga IK har vært en stor suksess for Norske hockeylag. Vålerenga har vunnet serien flere år på rad og nesten igen kan måle seg med dem.

uten navn

Bildetekst: Her er Vålerenga IK

I Norge har ikke erfaringer det eneste å gjøre med hockey, her må du ha ganske gode karakterer også for å komme inn på de lagene du vil. Dette er egentlig en ganske bra «regel». Da får andre, ikke bare de som er supergode, prøve seg på litt bedre lag.

På østersund skole har vi intervjuet en gutt som har hockey som sin lidenskap. Han elsker hockey av hele sitt hjerte og sier at målet han med hockey er å kunne leve av det. Han spiller på Lørenskog IK. Der mener han at han får bedre erfaring for hver trening. Trenerne egentlig ikke er så gode, men vi leder serien så det er bra og for å kunne nå målet mitt skal jeg søke på og komme inn på Lillehammer NTG, sier han.

Norges herrelandslag

Herrelandslaget i Norge blir trent av Roy Johansen og assistenttreneren er  Knut Stubdal. Norge har aldri tatt noen medaljer i VM eller OL. De spilte B-VM og C-VM men har rykket opp til A-VM også i 2001. De fikk 9.plass i vinter-OL 1952 og 11.plass i vinter-OL 1994. Noge fikk 7.plass i Ishockey VM 1958 og 12.plass i 1999. Mennesker kaller laget for Isbjørnene. Når vi de spiller på hjemmebane spiller de på Jordal Amfi, Lørenskog ishall eller på DNB Arena. Den nåværende kapteinen heter Ole-Kristian Tollefsen.

Landslaget

Bildetekst: Her er Norges ishockey landslag.

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat