Gode grunner til å være feminist!Hei Ja rett

Gode grunner til å være feminist:

Feminisme – kampen mot sexisme. Ukjente ord? En feminist er en person som støtter kvinner som blir utsatt for kjønnsdiskriminering, kroppspress, undertrykkelse og manglende likestilling. Bare så det er sagt, feminister bryr seg ikke om at det heter «brannmann» eller «nordmann».

Det at kvinner får mindre penger i lønn enn menn, at kvinner seksualiseres, at det er kvinner som må være mest forsiktige når de skal ut i Oslo en fredag kveld, at det er ekkelt om en kvinne er hårete, men om en mann er hårete er han bare mandig, og at D&G bruker gjengvoldtekt som en slags flørt reklamen deres er noe feminister bryr seg om.

En ting til; til dere som tror at feminister ønsker en fremtid for kvinnene som hersker over en verden i flammer og hvor menn ender opp som slaver i evig tid – nei. Feminister ønsker bare at kvinner skal eie seg selv, ikke av noen andre.

 

 

1444457-dolce-gabbana-reklame-forbydes---endnu-engang---1

Hva har gjengvoldtekt med parfyme å gjøre? Hvor er parfymen? Hvorfor står det masse glinsende menn der og ser ned på henne? Jeg spør igjen – hvor er parfymen? Hvor?

 

womens-liberation-protest

I noen land har ikke jenter lov til å utdanne seg og jobbe. Om jenter fikk ta den samme utdanningen som gutter, ville verden vært et helt annet sted. I dag er det rundt 1 milliard mennesker som lever i ekstrem fattigdom, og 60% av dem er kvinner. Om disse jentene fikk involvere seg i arbeidslivet og få like mye lønn som mennene, kan antallet mennesker i sult og fattigdom (ifølge FN) reduseres med 25% i Brasil og Argentina og 40% i Chile.

_____________________________________________________________________________________________

I dag eier bare kvinner 1% av verdens eiendom. Hvorfor skal det være slik? Hvorfor kan ikke kvinner også eie eiendom, eller være toppledere, eller tjene like mye som menn? Dette er et brudd på likestillingen. La meg bruke et eksempel:

Per jobber som testmanager i IT bransjen. Det gjør Kari også. Kari gjør like bra jobb, like mye jobb og tar jobben sin like seriøst som Per. Likevel tjener Per og alle menn der ute omtrent 72.000 kr mer enn kvinner (SSB). Om 40 år, hvis Per og Kari fortsatt har den samme jobben, vil Per tjene over 2 millioner mer enn Kari i året, som er en helt skremmende stigning (Dagbladet). BikNg_4CMAAMSwu

Hvorfor? Kari blir undertrykt, altså rett og slett krenket fordi hun er en kvinne. Kari får ikke de samme mulighetene. Per kan til og med bli forfremmet i stedet for Kari, på grunn av nettopp det faktumet at Per er mann. Selv om Kari på en arbeidsplass er mer dyktig, skjer det noen steder at menn blir løftet opp på rangstigen i jobben sin, i motsetning til de kvinnene som ikke blir forfremmet.

 

I noen tilfeller har kvinner med høy stilling på jobben blitt kalt sjefete, mens en mann er rett og slett bare sjefen.

Nei, jeg har ikke «glemt» å barbere meg.
Nei, jeg har ikke lyst til å barbere meg.
Nei, jeg er ikke ekkel fordi jeg har kroppshår.
Nei, jeg er ikke unaturlig fordi jeg lar kroppen min være i fred.
Nei, jeg vil ikke høre hva du syns om MIN KROPP.

I starten av august sluttet jeg å barbere meg under armene. Jeg har fått mange kommentarer og blikk, og at å gå uten genser krever så mye mot er slitsomt. Orker jeg stygge blikk og kommentarer? Orker jeg å forsvare hvorfor jeg ikke vil la andre bestemme hva som er pent og sunt for min kropp? Jeg skjønner ikke hvorfor jenter må barbere seg under armene, for å ikke bli stemplet som ekle. Gutter har da hår under armene, at vi har forskjellige kjønnsorgan betyr ikke at kroppshåret til jenter er ekkelt og unaturlig. Det som er trist er at jenter er de som reagerer mest. Hvorfor være så fiendltig innstilt til sin egen kropp? Vi fikk kroppshår av en grunn. Jeg har ikke tenkt til å ta bort mitt mer, og jeg håper jeg kan inspirere andre til å gjøre det samme.

Blogger,19

Hvorfor er det slik at om jenter har hår under armene, eller på leggene, eller på kjønnsorganet, at de blir sett på som motbydelige? Hvorfor er det slik at når menn har hår på kroppen, sier ingen noe? Hver og en har rett til å bestemme om de vil barbere seg eller ikke! Derfor skal ikke kvinner bli hakket på og kalt ekle når de har hår på kroppen, mens menn blir kalt mandige og at det er greit. Barber-selskapene tar over markedet og kaprer mange kvinner som tror det er veldig viktig og ikke ha et eneste hår på kroppen.

«What beauty feels like»

«Feel like a real woman»

Veet og andre selskaper hjernevasker deg med disse frasene! Du er like mye kvinne og like vakker selv om du har hår på kroppen<3 Så tenk på det neste gang før du skynder deg i gang med å barbere alt!

feminisme

~Techi & Jirachi

Ps: Det finnes myyyyyye mer å skrive om, men vi har valgt å ta for oss noen få punkter som vi fokuserer litt ekstra på!

4afe6f87-cbc4-4fa4-9059-5846458f236f.crop_700x368_0,22.resize_1200x630.format_jpeg.inline_yes

 

 

 

Forfatter: Techi

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat