FETSUND LENSERFetsund Lenser er et spennende sted ved Glomma i Fetsund.  Det er museer, flåter på vannet, quizer, en pub og utesteder du kan kose deg med.  Fetsund Lenser er både lærerrikt og gøy for store og små barn og voksne. 

MUSEER

Det er to museer på Fetsund Lenser, fløtningsmuseet og våtmarksenteret, sist nevnte har kiosk, souvenirbutikk og et stort museum med ting du kan drive med mens du er der.  Våtmarksenteret er åpent hele året, lørdag (12:00 – 16:00) og søndag (11:00 – 16:00). På museet på våtmarksenteret er det spørsmål med svar til hver nye ting du ser er utstilt  og forskjellige ting du kan gjøre som å f.eks fiske fisker med magnet-fiskestang og kjenne etter hva som ligger i forskjellige hull i en skuff.  Dette stedet er veldig morsomt for barn som du sikkert har skjønt, men også for voksne som kan f.eks finne ut hvor mye de kan om de forskjellige utstillingene. På våtmarksenteret er det utstillinger som inneholder våtmark og natur. Som sagt har våtmarksenteret en kiosk og en souvenirbutikk, her kan du kjøpe alt fra pølser og sjokolade til små figurer og leker.

Fløtningsmuseet er åpnet lørdager og søndager i mai, tirsdag – søndag (stengt på mandager) i juni – august og lørdager og søndager fra 1.- 8. september. Alle disse dagene åpner det 11:00 og stenger 16:00. Fløtningsmuseet vil formidle norsk tømmerfløtningshistorie og utstillingene legger spesielt vekt på tømmerfløtningen i Glommavassdraget og virksomheten på fløtingsanlegget på Fetsund Lenser. Gjenstander og båter er utstilt og området utenfor er tilgjengelig for publikum og gjester.

375937_10151245147460460_1950484106_n

Dette er et bilde av våtmarksenteret. 

FLÅTEGANGENE 

På Fetsund Lenser går det flåteganger på vannet, dette er spesielt populært blant de små. Ute på flåtegangene ligger det små hus på siden, der du kan gå inn og se på forskjellige utstillinger som er i de forskjellige husene. På flåtegangene er det selvfølgelig viktig å ta på barna redningsvest fordi flåtene er på vannet og barna kan skli og falle ut i vannet.

TellUs_2376776_10_large

Dette bilde er bare en liten del av flåtegangene på Fetsund Lenser. 

 KOS OG HYGGE

På Fetsund Lenser har de en koselig liten pub der du kan kose deg med øl- og vin servering. Puben ligger i trivelige omgivelser og her kan du nyte en forfriskning på bryggekanten. Brygga pub er åpen onsdag – lørdag i juni og fredag og lørdag i juli og august. Den åpner kl. 16:00 og stenger kl. 21:00.

MS Øyeren er en båt som tar deg med på en opplevelses tur langs Øyeren. På denne turen opplever du  den fantastiske naturen dette området kan by på, og sannsynligheten er stor for at du ser bever og andre dyr og fugler. her (http://www.gansvika.no/msoyeren/) kan du både lese mer om MS Øyeren og bestille billetter om du vil ta deg en tur.

ms-oyeren

Her kan du se MS Øyeren.

ANDRE OPPLEGG

Fetsund Lenser legger opp ting mennesker kan være med på og lære noe av. De har ofte ekstra åpent og lærer både unge og voksne f.eks å drive med tømmerfløting. Det er nye aktiviteter hvert år og hver årstid. Det kan være alt fra isskjæring til olabilløp. De setter blant annet opp fiskekonkurranser og lensebluse  på sommeren og lensevandring og julemarked på vinteren. Skoler kan også komme til Fetsund Lenser og få en omvisning rundt om kring på hele stedet.

Det koster selvfølgelig penger til å parkere og å gå inne på de forskjellige museene, du kan se priser og lese mer om Fetsund Lenser hvis det er noe du lurer på her på hjemme siden til Fetsund Lenser : http://fetsundlenser.no/besoksinformasjon.html.

kilder: http://fetsundlenser.no/  og http://www.gansvika.no/msoyeren/

 

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat