Episode 2: Introduksjon i XcodeDet er lurt av deg å starte på episode 1 av denne serien for å få med deg alt: http://fetskolene.net/episode-1-introduksjon-i-xcode/

 

Som i episode 1, så nevner vi noen av kravene for å fullføre denne serien:

Du trenger:

 

Vi avsluttet siste episode her: En helt blank side.

Skjermbilde 2013-09-10 kl. 23.25.38

Det vi skal prøve på nå, det er å legge til flere skjermer og elementer til vårt storyboard. Det første vi starter med nå, det er å dra et element fra menyen nederst til høyre ut på vårt storyboard.

Skjermbilde 2013-09-10 kl. 23.30.36

Nå har jeg dratt en «Table View Controller» ut på mitt storyboard, Dette gjør jeg fordi jeg ønsker å lage en liste med info.

 

Det vi så gjør, det er å velge vår første «rute», for så å gå til menyen vår, Så Editor, Så Embed In, så Tab Bar Controller. Dette gjør av vi kan lage faner i appen vår.

Skjermbilde 2013-09-10 kl. 23.33.04

 

Den neste vi må gjøre, det er å «linke», dette gjør vi ved å velge vår første rute, for så å gjøre som i bildet under:

Skjermbilde 2013-09-10 kl. 23.35.28

 

Det som skjer da, det er at Xcode vet hvordan du vil at din app skal fungere med tanke på navigering. Gjør dette flere ganger for å lage flere «undersider». Jeg anbefaler at du prøver deg frem på denne måten, kun for å se hvordan den komplekse, men enkle editoren fungerer.

– Dette var introduksjonen til Xcode Episode 2. Forhåpentligvis så har du nå basiskunnskapene for å kunne skape enkle apper. Jeg anbefaler også at du tar turen til YouTube for flere «tutorials» på dette emne. Kanskje du kan lage en lett nettleser? Eller kanskje en app som viser informasjon om et emne du bryr deg om?

Lykke til!

Forfatter: Henrik Brendhagen

En del av teamet bak fetskolene.net og skolene i Fet- appen.

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat