Dette er Google’ kvantemaskinKvanteverden er en utrolig spennende, men utrolig avansert verden. Utviklingen hører vi ikke mye om, men blant annet søkegiganten Google er veldig opptatte med nettopp dette, En kvantemaskin.

Det var en gang i mai vi fikk høre om Google’ nylige innkjøp av en kvantemekanisk datamskin. Google har nå lagt ut en snaut seks minutter lang video, der Google løfter på sløret og viser oss hva Nasa og Goole har lekt seg med i sommer. Videoen ser du her.

Utrolige muligheter

På «Quantum Artificial Intelligence Lab» hos Google, ser vi hvordan selskapet bruker maskinen på å undersøke blant annet hvordan denne kvanteteknologien kan bidra til å funne ut hvordan vi kan gjøre kunstig intelligens mer avansert. Google fokuserer stort på hvordan maskinene kan læres å tenke «selv», for å gjøre ekstremt komplekse operasjoner.

Google har også brukt mye av tiden sin på å forbedre søk og forskning ved hjelp av kvantemaskiner. Dette sier Google er på rett kurs, og at kvanteteknologi ikke er så langt unna for folk flest.

Nye måter å arbeide på

D-Wave, produsenten bak kvantemaskinen sier den fungerer ved å kjøle ned et par hunde veldig små kretser ned til det nærmeste man kommer det absolutte nullpunktet. Dette gjør at kretsen får strøm til å gå begge veier samtidig, altså en kvantetilsand.

Kretsene representerer enheten qubit, altså to verdier på samme tid, i motsetning til det normale digitale bit-systemet som vi kjenner til fra før. Dette betyr i praksis at kvantemaskiner kan utføre operasjoner på en utrolig mye mer effektiv måte.

(Kilde: The Verge)

Forfatter: Henrik Brendhagen

En del av teamet bak fetskolene.net og skolene i Fet- appen.

Del denne artikkelen på
468 ad
Start chat
1
Close chat
Hei! Takk for at du besøker oss! Trykk på knappen under for å starte en chat.

Start chat