Youtube som undervisning

Litt info om Youtube

3 medarbeidere av betalingstjensten Paypal opprettet Youtube i 2005 og ble senere kjøpt opp av Google. Youtube er det største middelet på nett for publisering av videoer

Youtube kan på mange måter bli brukt i undervisning, her er noen av de beste:

• Vise frem videoene av eksempler på feks Matte stykker
  • Ved framføringer så kan du ta video av det og legge det ut på skolens youtube side

Det ligger ganske mange videoer om de forskjellige fagene ute allerede men ikke alle er like gode! Så vi skal gi deg noen tips i den rare jungelen:

Når du skal finne videoer om Naturfag er det noen ting du må tenke på! Sjekk at videoen har over 1,000 visninger, en god tittel og god kvalitet – som for eksempel denne:
Når du skal finne videoer om Matte er det noen ting du må tenke på! Sjekk at videoen har over 500 visninger, en god tittel og god kvalitet. Eksempel:
Når du skal finne videoer om eks Tysk er det noen ting du må tenke på! Sjekk at videoen har over 1,000 visninger, en god tittel og god kvalitet. Eksempel:

Du kan jo også la elevene lage oppgaver å levere dem til læreren igjennom youtube fremvisning