YouMe har forandret skolen!

YouMe er et aktivitetstilbud for barn og ungdom. De har mange aktiviteter og turneringer å velge mellom som Fotballturnering, kortspill, bordtennis, vinn på minuttet og mange andre morsomme aktiviteter.

Vi har snakket med YouMe lederen Malin Fuløp om hvordan YouMe har fått flere barn til å bevege på seg, istedenfor for å drive med telefonene eller skjerm.

994196_10151721209419850_60612620_nVar det du som søkte om jobben din som YouMe leder?

Vi ble tilbudt å få YouMe på skolen for omtrent 5 år siden av akershus idrettskrets og vi takket ja til tilbudet.

Hvorfor ville du bli med i YouMe?

Fordi jeg synes barn burde løfte litt på rompa istedet for å sitte med inne med telefon og skjerm.

Vi har også fått til å ha YouMe i friminuttene for da når vi fram til alle elevene på skolen.

Hvorfor valgte dere tiende klassinger som ledere?

Fordi de er mer modne og de andre klassene skal jo være med og føle seg velkomne på skolen. Det er jo også lettere for de eldste å lede de yngste.

Hvilke av aktivitetene på skolen er mest populære?

Turneringene og talent konkuransen etter jul er det mest populært nå. Også vinn på minuttet er noe alle vil være med på.

Hvem er det som er YouMe ledere?

Guro, Helene, Lavrans, Jesper, Dorthea, Eirik, Morten, Vigan, Tina og Celine.

Det kurset de var på for å bli YouMe ledere hadde rundt 80 elever fra andre skoler. Det er veldig populært å søke, omtrent 35% av elevene søker om å bli YouMe leder.

YouMe lederne får diplom når de går ut av skolen.

Er det noe mer du vil fortelle om YouMe?

Vi har fått sponsorer, Rema 1000, Rogers Gjerdeservice og Comet sport. Jeg har samarbeidet med Didrik som jobber på Rema 1000. Vi har også vært i Fet Bladet og i Akershus Indre om YouMe dagen på hvaltjern.

Flere ungdommer beveger seg etter at de startet med YouMe, vi jobber jo for å blandt annet forebygge mobbing og gjøre mer ting sammen. Jeg vil si at YouMe har forandret miljøet på skolen. Jeg har jobbet her i 5 år og sett forandringer. Dette blir det sjette året mitt her på ØUS. Jeg syns det er så viktig å fortelle de eldre at det finnes så mye flott ungdom.

-Jeg trives kjempegodt på ØUS derfor jeg skal fortsette så lenge jeg kan og kunne aldri tenkt meg å ha en jobb der jeg måtte sitte stille hele tiden !

Lenker:

Hva er en YouMe-leder?

Ungdommene som blir valgt ut til å bli såkalte YouMe-ledere får en grunnleggende idrettslederutdannelse innenfor fysisk aktivitet, idrett og ernæring. I tillegg skal de forberedes på lederverv i ulike deler av klubbarbeidet i norsk idrett. YouMe-lederne får også mye praksis i aktivitetsledelse, ved at de skal tilrettelegge for fysisk aktivitet for sine medelever i skoletiden gjennom skoleåret.

YouMe står for «Young Mentors» – eller unge ledere. Navnet indikerer at YouMe-lederen skal være inkluderende, og dermed lære seg å tenke «You and Me». YouMe-leder er altså ikke bare en fin tittel, men innebærer også et ansvar om å gjøre det man kan for å forbedre sine omgivelser – om det er på skolen eller i idrettslaget.

Hentet fra http://meridrett.no/bakgrunn/