Garderåsen skole

Garderåsen skole ligger i Fet kommune i Akershus, ca 3 mil fra Oslo. Skolen ligger fint til med skogen som nærmeste nabo.

Ved siden av skolen, ligger Garderåsen Barnehage. Sammen danner skolen og barnehagen et tun. Her kan vi blant annet drive med aktiviteter som kanonball, paradis og basket. Vi har også en ballbinge. Her er det også mye aktivitet, både i skolens åpningstid og på ettermiddagene.

Historikk

Da skolen åpnet i 1989, startet den som en grendeskole til Hovinhøgda skole. Det var da bare for 1.-3. klassetrinn. Skolen ble utvidet i 1997 med gymsal og SFO/skolekjøkken. Fra skoleåret 1997/98 ble skolen dermed utvidet til 7 klassetrinn.

Den 16. april 2000 ble skolen utsatt for brann der nær en tredel av skolen brant ned, deriblant alle klasserommene. I en periode var elevene fordelt på andre skoler og midlertidige bygg. I august 2001 var skole gjennoppbygget. Antall elever hadde økt og et brakkebygg – Paviljongen – er forstatt i bruk ved skolen som midlertidige lokaler