Utdanningstorget 2013

Det er mange ungdommer som er usikre på valgene sine når det gjelder utdanning og videregående skoler. Derfor er det fint at det er et utdanningstorg på Varemessa i Lillestrøm i dag. Så hvis du har spørsmål eller er usikker på valg du skal ta, er det lurt å ta en tur innom Varemessa og få noen tips.

I går, tirsdag 5.november, og i dag, onsdag 6.november, er det utdanningstorg på Norges Varemesse i Lillestrøm. Det er åpent fra 17.00 til 21.00, og det er gratis for alle. For skolene på Romerike er det frivillig for 9.trinn om de vil dra dit, men for 10.trinn er det obligatorisk. I tenårene er det vanskelig å finne ut av hva man skal bli, så det kan være lurt å ta en tur til Varemessa for å få noen tips. På utdanningstorget finnes regionens videregående skoler, opplæringskontorer, bedrifter og lærlinger fra ulike fagområder og bransjer, og du blir kjent med utdannings- og jobbmulighetene med fagskolen og mesterbrev. Du møter også Høgskolen i Oslo/Akershus (HIOA), Universitetet i Oslo (UIO), Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) og mange andre. Det er lurt å ta med foreldre, så dere sammen kan få god veiledning og informasjon om valg av videregående opplæring, og om veien videre til studier eller et yrke. Man kan også delta på foredrag for alle, som gjennomføres to ganger per kveld. Det serveres også kaffe i utstillingsområdene. Så ta deg en tur innom Norges Varemesse i dag, og kanskje du får noen andre tanker om valgene du skal ta.

Utdanningstorget

Skrevet av Emilie Damlien Haraldsen og Andrea Rosendal Pettersen