Skolestartere høst -17

Frilek

Info til foreldre/foresatte til skolestartere ved Hovinhøgda skole, skoleåret 2017/2018

Frammøte: Første SFO-dag er 1.august 2017

Vi har ikke noen faste dager for mottak av 1.klassingene, men vi sier gjerne at jo tidligere de er på plass, jo bedre er det. Når det nærmer seg skolestart, 18.august, så er det veldig mange barn på plass på SFO, og for noen kan det oppleves litt skremmende.

Tidlig oppstart gir barna god anledning til å bli kjente, med hverandre, med oss voksne og med omgivelsene!

Litt om vår virksomhet:

Aktiviteter og klær

Vi jobber på to team: Team 1, første klasse og 2.klasse og Team 2, 3.- og 4.klasse.

Det er forskjellige, alderstilpassede aktiviteter på teamene. Barna skal kunne få velge om de vil være med på de tilrettelagte aktivitetene, eller være i frilek.

Vi vil selvfølgelig, hele året, være ute så mye vi kan, og 1.trinnselevene har skolens bakside som tumleplass. (Mindre gruppe, og skjermet fra de større barna til å begynne med)

Det er viktig at barna har nok tøy med seg, både for sol- og regnværsdager!

Innesko er også viktig å ha.

På varme sommerdager setter vi gjerne ut baljer med vann for bading. Altså: badetøy, håndklær og solfaktor er viktig!

Og myggstift/olje!!

Garderobe

1.klassingene har samme garderobeplass skole og SFO.

Mat

Det er brødmat tre dager i uka, og to dager med varm mat. Vi prøver å få med menyen på ukeplanen.

De barna som ikke spiser før de drar hjemmefra har med seg frokostmatpakke og lunsj-matpakke. Dette gjelder alltid.

Siste fredag i måneden (eller nærmeste fredagen) er det bursdagsfeiring og «ha med dag» Da er det som oftest wienerpølser på menyen, og barna står for underholdningen. Barna kan da ha med egne leker hjemmefra.

Før skolestart, etter skoleslutt og i skoleferier når SFO holder åpent 7 – 17, så har barna lov å ha med seg elektroniske spill, iPad, nettbrett o.l. Da har de spilletid en halv time etter hvert måltid.

Det vil alltid være tilrettelagt med et eget rom for dem som ikke har slike spill med, som heller ønsker å leke med andre leker, eller å lese.

Informasjon

Det lages en ukeplan for hver uke. Denne henges opp på døren inn til SFO innen mandag morgen. Den legges også ut på vårt hjemmeområde på Fetskolene.net. Her ligger også mye annen informasjon som kan være greit å følge med på.

Spørsmål:

Er det noe dere lurer på, så er dere velkommen til å ringe oss for mere informasjon

Telefon SFO: 63882771.

Mobil 1. og 2.klasse: 901 48 110