RØYKING DREPER ANDRE

Har dere noen gang hørt om folk som røyker?? Det er en veldig dårlig ting. Kanskje du har foreldre som røyker , kanskje besteforeldre, naboer… I dag har det  ca. over 6.000 mennesker i Norge som kjemper for ikke røyking, men folk vil ikke stoppe. Dette er litt informasjon om hvorfor du ikke burde starte å røyke.

nn

||ROYKING BLANT BARN OG UNGE||

De fleste voksne røykere ble avhengige av tobakk i ung alder. I Norge er det mange ungdommer som blir lett påvirket av folk som røyker, til å begynne å røyke selv. Flest ungdommer mellom 13-16 kan kanskje la seg lett påvirke av andre som røyker F.K.S noen kan tro det er tøft, eller er redde for å si nei. Hver dag dør 20 mennesker i Norge på grunn av tobakksskader. Hver dag begynner 30 unge å røyke. Omkring halvparten av disse vil komme til å dø av tobakksskader dersom de ikke slutter å røyke. Det er flere som dør av passiv røyking enn i trafikkulykker hvert år. Det er således heller ikke en privatsak hvor du røyker. Behovet for å styrke det tobakksforebyggende arbeidet er åpenbart. Røyking er forbudt i noen land, men fortsatt ikke forbudt i Norge. Over 80 % av røyket er usynlig. Og vis noen røyker rundt deg, vil du ikke tro hvor mye røyk det er. Hadde du sett det, hadde du ikke røyket heller. Forskere jobber på en middel for å få det synlig for folk. Noen kan ringe Helsetelefonen, men de fleste gir blaffen..

RØYKING DREPER!!

Vi anbefaler at du ikke starter å røyke selv om din bestevenn eller noen du kjenner gjør det!