Konfirmasjon

I Fet tilbys alle 9. klassinger kristelig konfirmasjon.

Alle 9. klassinger kan nå velge selv om de vil ha humanetisk eller kristelig konfirmasjon. I denne artikkelen skal det handle hva kristelig konfirmasjon går ut på. Hva du må gjøre for og konfirmere seg.

Man er velkommen i kirken og konfirmere seg uansett om du tror, tviler eller ikke tror på Gud. mange velger og konfirmere seg i kirken, dette året har 81 elever meldt seg i kirken. Iløpet av året 2013-2014 skal elevene ha undervisnig både frivillig og obligatorisk, elevene må enten delta i et kor eller fysisk aktivitet kalt »krik»   »kristen idretts kontakt»   eller så må du synge i koret på søndager.  Man må delta på 8 gudstjenester og 3 obligatoriske møter 1 dag i 9 uker. 3 ganger før jul, og 6 ganger etter jul. Man deltar også på krik eller kor 7 ganger etter du har vært på møter i 3 uker. Kirkens konfirmanter må gå ut på faste innsamling som vil si at de samler inn penger til fattige barn i for eksempel Afrika, der hvor de går 2-3 stykker sammen og alle går rundt i kommunen fra dør til dør og spør om penger til innsamlingen.

Konfirmantleir

konfirmantleir

Konfrimantleieren holdes en helg iløpet av året. Det holdes på Mesnali leirsted, der elevene kan velge imellom hundekjøring, langrenn eller stå i alpinbakken.  Det kirken vil  er at elevene skal ha et sosielat sammenvær og alle elevene har sjanse til og få nye venner 0g mye morro og lek. Dette er en opplevelse for mange elever. Men også en god del bibeltekster må du lære på turen.  Mange spørsmål blir stilt når konfirmantene er på sitt første møte i kirka.  Som: Barnet står som tilhørende i kirka, men ikke er døpt. Kan hun/han bli konfirmant?  Ungdommen kan konfirmere og delta i konfirmasjonstiden. For å bli konfirmert må man være døpt. Det kan skje i løpet av konfirmasjonstida.  Min datter er 16 år. Hun ønsker å bli konfirmert. Hva gjør vi?  Det er mulig å konfirmeres selv om du er over 15 år. Også voksne kan konfirmeres det finnes ingen øvre aldersgrense. Hør med kirka der du bor og spør hva de har å tilby..

Humanetisk konfirmasjon.

Onsdag 2 mai. 2014 åpner dørene for og konfirmere seg på humanetisk vis. innebærer både kurs og avslutning med en høytidelig seremoni. Med kurset ønsker de å få til selvstendig tenking. Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Humanistisk konfirmasjon er ikke ment å innebære noe livssynsvalg, og innebærer ikke at konfirmanten blir medlem i HumanEtisk forbund. Den livssynsmessige myndighetsalderen i Norge er 15 år. Derfor er 15 år også aldersgrensen for å melde seg inn i  forbundet. Hvis konfirmanten ønsker å melde seg inn i HumanEtisk forbund må konfirmanten aktivt gjøre dette selv etter fylte 15 år.

«I de fleste fylkene begynner kurset i januar/februar og varer fram mot seremonien. Det er vanlig med et ukentlig kveldskurs fra 1½ til 2 timers varighet, men kurset kan også holdes til andre tider og etter et annet mønster. Noen steder arrangeres leir, helgetur, større rollespill eller andre aktiviteter.» sier humanetisk forbund.  Seremonien arrangeres normalt en lørdag eller søndag i slutten av april eller i mai. Datoen bestemmes av det lokallaget til Human-Etisk Forbund som er arrangør for seremonien der du bor. Seremoniene finner gjerne sted i offentlige lokaler som eksempelvis kulturhus, rådhus, samfunnshus eller festsaler.