Jan Steneruds plakett

Jan Stenerud er født 26. november 1942 i Fetsund og foreldrene Klara og Johan Stenerud visste tidlig at han skulle bli en idrettsmann, han startet som skihopper, men ble fotballspiller som 23 åring når han kom til universitetet i USA.  Han dro til Amerika som student på 1960-tallet.

Første, rene Kicker

Jan Stenerud ble en profesjonell utøver av amerikansk fotball. Han spilte for Kansas City Chiefs i American Football League og for Green Bay Packers og Minnesota Vikings i National Football League. Stenerud var den første profesjonelle fotballspilleren som utelukkende ble brukt som kicker, på grunn av hans utrolige presisjon med skuddfoten.

Avdukingen av plakett ble markert med sang fra eleve

Plass i Hall of Fame

Han startet som fotballspiller 1967 i Kansas City Chiefs. Han vant Super Bowl i 1970, 1971 og 1975 med Kansas City Chiefs, han vant for siste gang i 1984 med Minnesota Vikings. Han har til sammen scoret 1699 poeng i NFL. Han ble valgt inn i NFL Hall of Fame i 1991. Han var den første utlendingen som ble valgt inn i Hall of Fame. Han blir også regnet som en av de beste kickerne gjennom tidene. Han er æresmedlem i Lillestrøm Starfighters, som er Lillestrøms amerikanske fotballklubb.

Sparket så langt at han laget en ny standard på banene

I Norge, Sverige og Danmark så finnes det et stipend som heter Jan Steneruds stipend. Dette gir unge spillere en sjanse til å dra til Amerika for å spille amerikansk fotball.  På grunn av han sparket han så langt at ble avsparket flyttet 5 meter lenger bak.