Hvordan er det å være kulturvert?

Hvordan er det å være kulturvert? Det gikk du kanskje inn på denne artikkel for å vite, og tror det er noe vi helt klart vet og kan svare på, men det synes vi faktisk er ganske vanskelig å svare på. Det å være kulturvert har både bra sider, men også negative sider. Det positive med jobben er at man møter nye folk, lærer nye ting og i tillegg får et litt annerledes år man kan huske. Det negative er at man innimellom går glipp av viktige timer som det hadde vært enklest å bare være med på. Opplevelsen er noe spennende og nytt vi skal ta med oss til senere i livet.

Kulturvertintervju

Selve prosessen for å bli kulturvert var egentlig ikke særlig komplisert. De spurte egentlig bare i klassene hvem som ønsket å bli, også hadde alle et intervju med trinnlederen og en person fra hver klasse ble valgt, altså de som er kulturvert nå. Ingen av oss hadde egentlig tenkt på at vi ønsket å bli på forhånd og bare slo til når muligheten var der. Trinnlederen annonserte de 5 som han hadde valgt ut fra hver klasse siste dag før sommerferien så vi visste det før vi begynte i 9. Klasse.

Kulturstaffeten

Siden kulturstaffeten var et så stort arrangement, brukte vi ganske lang tid på å øve og sette det opp. Vi måtte droppe en hel skoletime for å gjøre klart det vi skulle si noen dager før. I tillegg til stafetten, gikk vi også glipp av en den første timen som andre hadde for å ha lydprøve og gjøre oss klare. Gjennom hele stafetten måtte vi dessverre være bak scenen, så vi fikk ikke se de som opptrådde like bra som de som satt i salen. På lydprøven fikk vi heller ikke øvd på det vi skulle si i mikrofonen fordi de måtte rekke gjennom alle. Det gjorde at vi ikke følte oss helt klare fordi vi ikke fikk prøvd oss i mikrofonen.

Oppsummering

Jobben som kulturvert har alt i alt vært og kommer til å være en fin opplevelse som vi har fått mye erfaring av. Vi er fortsatt ikke helt sikre på hvordan vi føler at det er å være kulturvært, men dette er i hvert fall det vi vet. Hvis du går i 8. klasse, ønsker du å bli kulturvært neste år?

skrevet av Ida Hodnebrog og Adrian Alfonso

Forfatter: Adrian Alfonso