Hva syntes 9. Trinn om skoleutplasering

I uke 5 og 6 har niende trinn besøkt ulike videregåendeskoler. Man kunne selv søke på tre forskjellige utdanningsprogram og kom inn på to av dem, men du fikk ikke velge hvilken skole du skulle på. Vi besøkte skolene fordi regjeringen vil minske frafallet fra skolen. De mener at mange elever velger feil når de søker og at det er grunnen til at mange dropper ut av skolen. Dette er grunnen til de vil at vi skal besøke to linjer før vi søker, så vi får en innsikt i hvordan skolen er.

jeg har intervjua noen 9. trinns elever om hva de syntes.

Det er gøy med utplassering!

Utplasseringen førte til at Bjarte endret mening om sitt vgs-valg.

Bjarte syntes det var morsomt på utplasseringen. Han var på Sørumsand på restaurant og matfag. Det var ikke noe negativt der og han lærte seg og lage gode hamburgere. Utplasseringen fikk han til og endre mening om hvem skole han skulle søke på, men han vil fortsatt søke på samme linje, studiespesialiserende. Han søkte på studiespesialiserende og restaurant & matfag, men han fikk ikke besøkt studie linja.

Markus syntes at det var veldig gøy og lærerikt. Han lærte blant annet å sveise. Han har enda ikke bestemt seg hva han skal søke i tiende. Han hadde egentlig planlagt å gå en linje, men besøket fikk han til å endre mening om hva han skal søke. Det var veldig gøy å besøke skolene og ikke noe negativt med å besøke dem. Og han fikk besøke de to linjene han ville ha. De linjene Markus besøkte var tipp og medier og kommunikasjon.

Jan Henrik syntes at skolene var bra og at det var ganske gøy der. Han lærte seg hvordan man skulle ha bedre kosthold å få bedre yteevne. Han har enda ikke bestemt seg hva han skal søke når han kommer i tiende og skolene hjalp han ikke med å bestemme seg. Det eneste negativet var at det var kjedelig den første dagen han var på elektro, men ellers var det ganske gøy der. Han fikk de to linjene han ville ha. Det var Elektro og idretts linje.

Elevene hadde den samme meningen om hvordan det var å besøke skolene. De syntes at det var gøy og lærerikt å få et innblikk i hvordan det er å gå på videregående.