Gode måter å øve på!

Det er ikke bare unyttig tidsfordriv barnet ditt gjør på nett. Her deles tips om øving.

Sitter du hjemme  noen ganger og  å lurer på hvordan du skal  øve til en prøven? Det er veldig mange forskjellige måter og øve til en prøve. Vi har intervjuet noen elever fra 8. og 9.trinnDe fleste  elevene fra 8 trinn sier at de leser igjennom hele kapittelet, og etter at de har lest spør de om foreldrene kan stille dem spørsmålene fra kapittelet og da ser de hva de må øve mer på.  Men andre elever bryr seg ikke om prøven eller karakteren de får, så isteden for driver de heller med ting de heller ville gjøre i fritiden sin.

Nettsiden http://www.diskusjon.no/ har en samtale om hvordan man kan øve til prøve. En 16 år gammel gutt lurer på hvordan han kan få øvd bra til en prøve fordi han har litt for mye stoff å øve til. En jente svarer at han kan skrive ned stikkord fra emnet så kan han skrive et sammendrag og lese igjennom sammendraget etter på. En annen en sier at han prøver å klemme ut så mye fakta ut av teksten som mulig. Han skriver også at han fikk en rekord på 97 setninger fra et kapittel, sånn at han senere kan lese igjennom de.

Det blir for mye å øve til med prøver!

Vi har intervjuet lærene Hege Westby og Astrid Dalevold. Hege sier at hun ser forskjellen mellom en som øver og en som ikke har øvd til prøven. Astrid sier at hun ser litt forskjell når hun retter prøver, men hun sier at hun syns det er dumt og ikke øve til en prøve fordi man får  ikke en like bra karakter en den man kunne ha fått. Flere lærere prøver å forklare elevene at med jo bedre karakterer man får, jo større  sjanse får du på jobbe på din «drømme» jobb. Få elever fatter hvor seriøst dette er, de tar det ikke på alvor og istedenfor å øve til prøvene man får gjør de andre ting.

Så poenget er øv til prøven, da får du bedre karakterer og en større sjanse til å bli hva du vil.

Skrevet av Torstein Storaas, Brage Wennberg og Juliana Helgeson.