Ny fraværsregel på skolen!

Nå som det er nytt regjeringsstyre i Norge, har det kommet og kommer noen nye regler i Norge. Noen av de tingene har noe med skolen å gjøre, derfor er det veldig viktig at alle får dette med seg. Alle elevene og foreldrene til elevene.

Det er viktig å vite nå å vite om den nye regelen som har kommet her på skolen. Regelen går ut på at hvis du skal bort på ferie, så kan du ikke søke om tillatelse hos læreren lengre. Nå er det en regel om at hvis du skal være borte fra skolen 1 dag eller lengre må du sende mail og få tillatelse av rektoren her på Østersund.

Hvis du skal bort i feks. 5 dager må du sende mail til rektoren. Hvis du får tillatelse kan du dra, men da gjør du kanskje noe veldig dumt. Hvis de er borte så lenge, kan du bli skrevet ut av skolen, som betyr at du ikke går på skolen lengre. Da må du sende forespørsel til skolen om å få plass på skolen igjen, for å kunne fortsette. Konsekvensene av å gjøre dette, er at da du starter på skolen igjen bytter du kanskje klasse. Som at hvis du går i A klassen og du drar bort, da du kommer tilbake kan du havne i feks. E klassen. Hvis du vil finne ut hvor lenge du kan være borte før du blir utskrevet, må du snakke med rektor eller lærer.

Denne regelen gjelder ikke om du er syk, eller om du bare er borte noen timer. Det er bare en hel dag som gjelder. Hvis du er syk gjelder det samme som det alltid har gjort, du må sende mail eller ha med melding til læreren. Denne regelen gjelder fra 22. Januar.

Gi beskjed til foreldrene om denne nye regelen!