Elevradio – noe for oss?

Å investere over 70000 kroner i en radiostasjon kan kanskje høres ellevilt ut, men her på Bett er det flere løsninger som kan forsvare et slikt investeringsgrunnlag. Vi har besøkt noen utstillere som kan by på forskjellige løsninger og etter litt prøving er det svært fristende å ta en prat med finaniseringsavdelingen her – og ta med seg en komplett radiostasjon hjem.

Vi har tatt en titt på to løsninger fra forskjellige leverandører. Begge løsningene er veldig enkle – og det kan være et poeng, slik at det ikke bare er de mest tekniske nerdene som kan håndtere dette. Elevråd, Trivselsledere og andre sosialt kompetente kan være interessante i å betjene en slik stasjon. Valgfag for 10.trinn innføres til neste år – og elevradio kan være en naturlig progresjon fra dagens avisredaksjon som holder hus her inne.

The SR3 – Portable Plus Studio

Selv en gamlis føler seg kul bak spaker og mikrofoner.

På standen til P Squared Ltd demonstrere de noen artige løsninger. Blant de morsomste er kompaktstudioet SR3.
Her er det satt opp et fullt radiostudio med all hardware og software du trenger i et skap, som kan låses og pakkes sammen etter bruk, slik at eget rom for denne aktiviteten blir unødvendig. Stasjonen kan rulles og er ikke større enn et ladeskap, slik at man kan reise dit begivenhetene skjer – selv om dette ikke engang er på skolens område.

Med en lettforståelig grensesnitt, greier selv en parogførtiåring å fremføre jingler, musikk og prat i et heseblesende tempo – bare ved å klikke og trekke forskjellige kommandoer inn i ferdige maler for avspilling. Undertegnede føler seg som en proff da herlige jingler glir inn og ut av praten mens jeg bestemmer de neste tre låtene som skal avspilles.

Synergy School Radio

Så enkelt at selv far forstår…

En annen løsning er S-Radio Studio. Her det det liknende software og hardware – men det er en fast stasjon som ikke kan flyttes så lett rundt. Dette krever et eget rom på skolen, men du slipper unna med en pris som er ca 8.000 kroner billigere – noe som er et godt argument i dagens kommunale skolebudsjetter.

Anbefales

Det er mange grunner til at en slik investering kunne vært lur for våre skoler. Elevene kan bli bedre bevisstgjort på skolehverdagen, informasjon kan deles raskere og det er lettere å mobilisere til aktiviteter som skjer i og rundt skolehverdagen vår.

Flere artikler fra Bett 2014

Bett 2014 – et monster av muligheter

Coding is the new gaming

Google Apps og Chromebook i klasserommet