Disse er de tre verste forbiene

Vannskrekk, klaustrofobi og høydeskrekk er vanlige fobier. Jeg har intervjuet 3 elever som sliter med disse fobiene:

AQUAFOBI!!

I flere år har Aquafobien (vannskrekken) vært et problem.

Det finnes mange årsaker på at dem har den fobien. Det skal vi finne mer ut av.

Aquafobi (vannskrekk) er angst for vann.

«De mennesker som har aquafobi har en brutal og vedvarende angst i forhold til vann. Årsakene til en fobi som denne for vann er vanligvis problematisk å gjøre rede for, men ofte på grunn av kritiske opplevelser eller en feilaktig tenkemåte. Fobi relatert til vann kan læres bort av fagperson med eksponeringsterapi i kombinasjon med medikamenter. .» – Dette er i følge Wikiepedia

INTERVJU

Jeg intervjuet Erik en gutt i sjette klasse på Hovinhøgda skole om hvordan det er å ha Aquafobi.

HVORDAN FIKK DU AQUAFOBI?

-Jeg var på en båt på vei til Danmark. Og i et av rommene i båten var det en vannpark. I vannparken var det et basseng. Når jeg skulle gå nedi bassenget falt jeg med hodet først nedi vannet og jeg kom nesten ikke opp igjen. Og ingen ville hjelpe meg. Så jeg holdte på og drukne. Derfor har jeg vannskrekk.

HVOR LENGE HAR DU HATT AQUAFOBI?

-I ca. et og et halvt år.

HVA FØLER DU NÅR DU ER I VANNET?

-Når jeg treffer vannflaten føler jeg meg svak, det føles ut som om jeg bader i gift og at huden min faller av og øynene mine sprekker. Jeg rett og slett smelter.

MEN SVØMMER IKKE DERE PÅ SKOLEN?

-Jo men vi har to svømmelærere så den ene er i vannet med meg og holder meg og hjelper meg mens han andre trener resten av klassen.

KLAUSTROFOBI!!

Alle fobier er et problem men Klaustrofobi (redd for små, lukkede rom)

Er en av de verste. Dette skal vi finne mer ut av.

KLAUSTROFOBI ER ANGST FOR SMÅ, LUKKEDE ROM!!

«Klaustrofobi er angst for innestengte/lukkede rom. Gjerne små, lukkede rom, som for eksempel heiser. Den som har en slik fobi vil selv være klar over det og normalt forsøke å unngå det som fremkaller angsten. Hvis man likevel kommer i kontakt med det man er redd for, kan dette utløse et panikkanfall. Slike fobier er vanlige, og mange som har slike plager som unge, klarer å komme over det uten noen bestemt behandling.» – Dette er i følge Wikiepedia

INTERVJU!!

Jeg intervjuet Anita som er lærer for sjette klasse på hovinhøgda skole med Klaustrofobi om hvordan hun klarer seg i små, trange og lukkede rom.

HVORDAN FIKK DU KLAUSTROFOBI?

-Jeg vet ikke hvordan, jeg bare fikk det.

NÅR FIKK DU KLAUSTROFOBI?

– Jeg har hatt det så lenge jeg kan huske.

HVA FØLER DU NÅR DU ER I ET LITE, TANGT OG LUKKET ROM?

-Da føler jeg at jeg ikke kan puste og jeg vil bare ut av rommet så fort som mulig. Men hvis jeg er i en heis med vinduer eller glassvegger, da føler jeg at jeg får puste.

AKROFOBI!!

Akrofobi (høydeskrekk) er en ille forbi. Selv om det kanskje ikke er den verre enn Klaustrofobien er det en av de mest populære av fobiene. Det skal vi finne mer ut av.

Akrofobi  er en sykelig angst for høyder.

«Akrofobi kan være farlig, siden lidende kan oppleve en panikkfølelse på et høyt sted og kan bli overivrige etter å komme seg trygt ned. Noen personer som har akrofobi lider også av en irrasjonell trang til å kaste seg selv utfor høye steder uten noen form for kontroll. .» – Dette er i følge Wikiepedia

INTERVJU!!

Jeg intervjuet Andreas som er elev i sjette klasse på Hovinhøgda skole om hvordan det er å ha Akrofobi.

HVORDAN FIKK DU AKROFOBI?

-Vet ikke jeg, jeg bare fikk det tror jeg.

NÅR FIKK DU AKROFOBI?

-Jeg tror jeg har hatt det hele livet.

HVA FØLER DU NÅR DU ER I EN HØYDE?

-Jeg blir veldig redd og vil bare så fort som mulig ned. Jeg blir svimmel, får vondt i magen og er redd for og falle ned.

MEN HVIS DU VAR PÅ TIVOLI OG TOKK EN HØY KARUSEL HVA GJØR\FØLER DU DA?

-Først føler jeg at jeg angrer på at jeg tokk den karusellen, og når jeg kommer ned tar jeg den igjen for og prøve og kvitte meg med høydeskrekken. Men det funker ikke.

Det var min nyhetsoppdatering om fobier!!

Håper dere liker det!!

Laget av: Emma.S