Dette er mobbing

Mobbing er et alvorlig tema og kan være ubehagelig å snakke om for mange, jeg håper å kunne hjelp til sånn at det kan være lettere å snakke om.

Hvorfor mobber man?

Det er mange grunner til at man mobber, den vanligste grunnen er at man har det dårlig og at man prøver å få andre til å få det dårligere enn det man har selv, eller man har lyst til å være slemme.

Hvordan kan man hjelpe?

Det lureste er å snakke med den som blir mobbet, noen ganger kan det hjelpe å snakke med noen , og vite at noen bryr seg.  Det er lurt at den som ser, eller hører om mobbing, sier det til en voksen.

Hvordan er det å bli mobbet?

Det kan ofte være som en klump i halsen eller vondt i magen, man kan også føle seg veldig alene, og oversett.

MOTs undersøkelser sier at:

(MOT er en klubb noen skoler er med i, og MOT arbeider mot mobbing.)dfghj

• *67 % flere elever i skoler uten MOT sier at de blir mobbet flere ganger i uken.
  • *30 % flere elever i skoler uten MOT sier at de ikke trives på skolen.

Hva er mobbing?

Mobbing er når man erter andre flere ganger over lengre tid.

Hvordan har mobberen det?

Mobberen har det ofte ikke så bra, men det gir dem likevel ikke lov til å mobbe.

Til den som blir mobbet

Du må alltid huske på at du ikke er alene, husk at det kan hjelpe å snakke med noen og å si det til en voksen.

Skrevt av Julie.