Coding is the new gaming

studentswillteachteachers

Om 30 år: Vil elevene lære lærerne istedet?

I den nye engelske læreplanen er programmering og koding obligatorisk og timeplanfestet. Lenge har de, i likhet med Norge, innlemmet IKT som et viktig verktøy i alle fag. Men de har nå skjønt at ved å lære hvordan teknologi blir til og hva som ligger bak et dataspill, en robot eller app, så er dette med på å vekke nysgjerrigheten og kreativiteten til barn og unge. Teknologien raser forbi i en voldsom fart og britene har tenkt å være med hele veien.

En foreleser sa: «A high-quality computing education equips pupils to use computational thinking and creativity to understand and change the world». Kort sagt: programmering får elevene til å se verden på en helt annen måte og ikke minst være med på forandre den!

På IKT-messen BETT var fokuset stort på hvordan skolene kunne raskt komme i gang med koding og programmering,  hvilket programmeringsspråk man kunne kode med og ikke minst morsomme duppeditter/roboter man kunne bruke. Fra en lærers synsvinkel var det mye å velge fra og utrolig mye spennende og kule roboter og dingser å programmere!Robotix LEGO Mindstorm var morsomt å teste ut og tusenvis av forskjellige kombinasjoner . Bare fantasien satte en stopper for hva man kunne skape!

Her er en foreleser som illustrerer viktigheten med å være presis i programmeringsspråket:

IMG_6587

Programmeringsspråkene vi kunne se selskaper fra BETT var Scratch, Arduino, Raspberry Pi, Genie og Picaxe. De fleste anbefalte å starte med Scratch og så fortsette med Raspberry Pie eller Arduino. Lær Kidsa Koding er allerede i gang med å lære elever og lærere på tvers av alder Scratch på seminarer rundt om i Norge. De oppfordrer lærere, elever eller frivillige til å starte kodeklubber enten i skoletiden, på SFO eller etter skoletid. Det er bare et spørsmål om tid før programmering blir en del av den nye kommende læreplanen!Robotix

Det kommer snart en kodeklubb her i Fet, så følg med!RobotixRobotix

IMG_6580

Flere artikler fra Bett 2014

Bett 2014 – et monster av muligheter

Elevradio – noe for oss?

Animasjon for liten og stor

Google Apps og Chromebook i klasserommet