Bruk av sosiale medier ved Østersund ungdomsskole

En kronikk av Somera

Jeg får helt sjokk av hvor mye tid barn bruker på sosiale medier. På VG kan du lese om barn på 14′års alderen som sitter foran pc’en 12 timer i strekk, om ikke mer, hver dag. Jeg personlig synes det er veldig dumt, tenk hvor mye tid av utdanninga si man bruker. Tenk hvor smart man hadde vært om man hadde brukt de timene på å pugge til prøver og andre hjemmeoppgaver. Samtidig så får mange barn UTROLIG masse hat. 14′år gamle uskyldige jenter og gutter som får hat for noe dem ikke har gjort. Jeg leste om en 14′år gammel jente fra Australia som tok livet sitt fordi hun fikk så mye hat på sosiale medier, og tenkte at det var noe bra og spennende å skrive om. Har også valgt å intervjue en elev på Østersund ungdomsskole og spørre om hvorfor og hvordan de bruker sosiale medier.

Foreldre burde bli strengere mot barna sine når det gjelder sosiale medier. De fleste foreldre vet mest sannsynlig ikke hva barna går igjennom på nettet, og hva de driver med i det hele tatt. Noen mener at det er bedre å la være og kjøpe pc og en telefon som man kan bruke på nettet til barna, mens andre mener at faktisk barna må ha det. Jeg derimot, mener at barn trenger en pc og telefon, men at foreldrene kan bli litt strengere på hvor mye de kan bruke det. Et barn burde virkelig ikke bruke 12 timer av dagen sin på å sitte foran pc’en, det blir for mye. Samtidig når de er oppe til 1 hver dag.

En iPhone blir mye brukt til internett, spesielt til Facebook. De fleste tenåringer i nå tid har en iPhone eller en annen smarttelefon de bruker dagen lang. Meldinger, telefonsamtaler og alt – det er bokstavelig talt livet deres.

INTERVJU

Elever:

Bruker dere sosiale medier i skoletiden? Hvorfor?  Vi bruker det hvis læreren sier at det er greit

Hvilke sosiale medier bruker dere? som regel bare Google og andre søkemotorer

Bruker dere sosiale medier til skolearbeid? Noen ganger, ja

Er det mye mobbing/baksnakking på sosiale medier? Ja

Hvorfor bruker dere sosiale medier? for og holde kontakt med venner/famile

Har dere noen gang opplevd mobbing på sosiale medier? Niks

Hvor mange timer bruker dere på sosiale medier pr dag? Aner ikke, sikkert mange

Hvilken sosiale medier bruker dere mest? Facebook