5 i amfiet

På starten av dette skoleåret var det mye snakk om stress på grunn av skole. Det hadde blitt gjort en undersøkelse som viste skremmende resultater over hvor mye ungdomsskoleelever stresset over skolearbeidet sitt, og hvor mye dette gikk utover den psykiske helsa deres. Dette følte lærerne våre at de måtte gjøre noe med, så de prøvde å innføre et nytt ‘leksesystem’. Det gikk ut på at det var slutt på normen med å gi lekser, og at elevene selv hadde ansvar for å lære seg målene som sto på periodeplanen. Nå i ettertid har det kanskje kokt bort litt i andre ting, og som vi ser ut ifra svarene til intervuobjektene har de fleste ikke lagt mekre til noen forskjell. Vi tenkte det var interessant å ha dette som tema for ukas 5 i amfiet.

Lina Johanna 12243750_414571252066955_462780855_nWessel, 8B

-Har du hørt noe snakk om stress på grunn av skole, spesielt på ungdomstrinnet?

Åja, på grunn av lekser og sånn? Storebroren min har klaget over masse lekser, og prøver og innleveringer. Spesielt før jul.

-Opplever du ofte, en del, sjelden eller ikke i det hele tatt stress på grunn av skole?

Akkurat nå er jeg litt stressa, for vi skal ha en prøve i norsk vi ikke vet noe om. Lærerne gir oss ikke nok info om hva vi skal gjøre, og vurderingskriteriene.

-Hva syns du om at lærerne skal fokusere på målene på periodeplanen, istedenfor å gi konkrete lekser, for å minske skolestresset vårt?

Ja, det syns jeg hadde vært veldig fint.

-Funker dette systemet for deg?

Jeg tror det hadde hjulpet hvis de kutta ut leksene
helt, så vi hadde hatt tid til alt det andre.

Juliana Helgeson, 10E

-Har du hørt n10653525_405378892973435_6281770280150071141_noe snakk om stress på grunn av skole på ungdomstrinnet?

Jada.

-Opplever du ofte, sjelden eller ikke i det hele tatt stress på grunn av lekser/skoleoppgaver?

Ofte, det er fortsatt mye vi må gjøre, mange veldig store innleveringer og oppgaver.

Bra, men hjelper ikke egentlig for stresset, fordi det blir bare overført til noe annet. Hjelper på leksestress, da.

-Funker dette systemet for å redusere stressnivået ditt?

Jeg syns ikke det hjelper, for går bare utover resten av skolegreiene, fordi vi gjør allikevel det som kunne ha vært lekser.

Amanda Aaser-Richards, 9D

Ja.

Av og til så stresser jeg mye, ja.

Kanskje, hvis de klarer å ha realistiske mål. Ikke skyhøye, men som alle kan klare å nå.

-Funker dette systemet for deg?

Ja, det syns jeg det gjør.

Bjørn Robert Biseth Røisgård, 10E

Ja, det har jeg.12244063_414571235400290_230945184_n

Ofte, men det blir mindre. Innleveringene er for hopa opp, og nå blir det mindre igjen.

Det gir meg bedre tid, så jeg rekker å øve på prøver og slikt. Jeg tenker at innleveringene er mer målretta, selv om de er for store.

-Funker dette systemet for deg?

Ja, det funker veldig fint for meg, faktisk. Fordi jeg fokuserer bedre innleveringer og mer seriøse skolegreier.

Anniken Kinstad, 8B

Nei, ikke egentl12212552_414571245400289_1793585056_nig.

Litt stress iblant, ikke hele tida.

Ja, jeg tror det kan funke bra.

-Funker dette systemet for deg?

Jeg har ikke lagt merke til noe forskjell.