Aktivitetstilbud i Fet

Det er mange tilbud om fritidsaktiviteter i Fet, vet du om alle?Du vet kanskje at det er fotball på fedrelandet, og håndball i fethallen og at det er skitrening på Hvaltjern. Men det er mange flere tilbud i Fet en du tror. Det er f.eks: Teater, skyting, korps, kor, gitar, golf og flere politiske grupper. Siden det er så mange muligheter skal jeg hjelpe deg med valget.

Teater:

Eureka amatørteater er for alle som er interessert i teater. Alle kan være med og det er virkelig et godt tilbud. Teater er gøy og Eureka vil satse på å utvikle teatertalenter. Hva er best med Eureka:

Man får være  kreative, det er gøy å stå på en scene og man får selvtillit og erfaring. Vennskap, samhold og opplevelser. Det er en sterk anbefaling fra de som går der å begynne.

images

Skyting:

Fet skyttelag har egen skytterbane på Brattåsen, der har de eget klubbhus, innendørs skytebane med elektroniske skyteskiver og en utendørs skytterbane. De har flere medlemmer blant unge og eldre og de har plass til mange flere. De har også stor deltagelse på landskytterstevnet både blant rekkruteringskytterne og seniorene. Hvert år arrangerer de storvilt skyteprøve på sommerhalvåret. Jeg har snakket med noen som går på skyting i Fet om hva de synes er best og hvorfor de begynte. Det hørtes gøy ut, man lærer disiplin og man får erfaring. Det beste er at man får god erfaring, man får dra på stevner og konkurranser og man får god våpentrening.

last ned

Gitar:

Fet bruksgitar er et gitarkurs for unge i Fet. Aldersgruppen er fra andre klasse til tiende klasse. Man kan få privattimer, men man kan også få undervisning i grupper. Det koster 695 kr for ett semester som varer litt under ett år. De har sine øvinger på Herredshuset ved biblioteket. Gitargruppen har en årlig konsert og det kan også variere om de er med på andre ting. Når man har spilt i en hvis mengde år får man ett tilbud om å være med i band. Dette er etter ca to til tre år, men det kommer også an på talent. En som går på gitarkurs i Fet har fortalt oss litt om hvordan det er. Jeg har gått på gitarkurs i fem år nå. Grunnen til at jeg begynte, var fordi jeg hadde veldig lyst til å spille gitar og det så veldig kult ut. Jeg liker å gå på gitar fordi vi lærer mange nye ting og for damene.

gitar

Korps:

Fet skolekorps har sine øvelser på Østersund ungdomsskole. Innenfor korpset er det tre grupper, aspirantene, juniorer og hovedkorpset. Aspirantene er de som akkurat har startet, man går vanligvis opp til junior etter ett til to år. Det tar ca to år å komme seg til hovedkorpset fra junior, men det kommer også an på talenter. Hvis du er flink kan det ta kortere tid, men hvis du ikke er så flink kan det ta lengre tid. Hvert år har korpset ett loppemarked på hovinhøgda skole, der de samler inn penger til instrumenter og dirigenter. I korpset drar man på flere seminarer og turer i året, og det er mye gøy. En som spiller i hovedkorpset har sagt litt om hvoran det er. Jeg har spilt i korpset i 6 år. Det er veldig bra samhold i gruppen, og vi har fått en sjekk på 10.000 kr for den aktivitetsgruppen som har best samhold i Fet. Jeg synes det er veldig gøy, og jeg er ganske sikker på at folk vil trives der.

last ned (1)

Nå har du fått vite litt om forskjellige fritidsaktiviteter i Fet. Håper valget ditt har blitt litt enklere og at du har fått vite litt mere.